GodelieveTT

Follow GodelieveTT on Twitter

Mediteren - achtergrondinformatie

http://www.abc-van-meditatie.nl

Welzijn en Lifestyle
Mediteren leert je je geest te kalmeren, je Gedachten en Gevoelens te observeren en te accepteren. Het bereiken van een verhoogde staat van bewustzijn gaat vaak hand in hand met een gevoel van innerlijke rust, plezier en tevredenheid. Ons persoonlijk geluk hoeft niet meer voor te komen uit dingen doen of krijgen, maar wel uit gewoon je jezelf ZIJN !

Gezondheid
Talloze Wetenschappelijk Onderzoeken tonen aan dat Mediteren het genezingsproces bijzonder goed en effectief kan ondersteunen. Meer energie, lagere bloeddruk, cholesterol, spierspanning en hartslag, beter omgaan met stress en een betere ademhaling zijn maar een paar van de voordelen die mediteren je brengt.

In mijn vakantie het mooie boek 'eten, bidden, beminnen.
Op vakantie. Binnen een paar dagen had ik dit boek gelezen. Als je van lekker (italiaans) eten en reizen houdt,en open staat voor meditatie is dit een aanrader! Het zet je ook aan het denken; is er genoeg rust en balans in je eigen leven.
Door werk, gezin en "leuke dingen doen" blijft er misschien (te) weinig tijd over om even stil te staan bij die vraag. Hoewel de schrijfstijl soms wat gemaakt humoristisch is, was de inhoud ideaal voor een vakantieboek. Geeft mezelf nog meer energie om mezelf in meditatie te verdiepen. Mooi 'resultaat' van deze vakantie...

Geen opmerkingen: