GodelieveTT

Follow GodelieveTT on Twitter

ffe wat anders - samenwerken is de oplossing! (duurzaam)

Via: www.peakoil.nl

De populatie is sowieso al volstrekt verdwaasd en afgestompt door de ‘information overload’ van onze complexe matschappij en kiest begrijpelijkerwijs voor de houding: ‘het zal mijn tijd wel duren’ en gaat over op de orde van de dag. Een goed stel oogkleppen en een massieve plank voor je kop zijn bijna een eerste levensvereiste geworden, wil je niet (letterlijk!) gek worden!

Denk aan het destructieve karakter van het wezen ‘mens’ wat zich niet in laat dammen. Wanneer er relatief weinig van rondlopen kan dat binnen het geheel niet veel kwaad. Maar nu is het wat betreft die aantallen anders. Niet of nauwelijks bereid tot zelfbeheersing zullen we ons blijven voortplanten werkelijk alles opmaken, kortom, onze driften volgen. Totdat, inderdaad, de wal het schip keert.
Oorlogen en hongersnoden lijken onvermijdelijk.

Kortom we moeten komen naar een duurzame toekomst, financieel, sociaal en ecologisch. Een alternatief is er niet want nog de hulpbronnen nog het klimaat laten anders toe de grenzen aan onze groei zijn niet berijkt, de grenzen aan onze hulpbronnen wel, dus moeten we wel naar een economie die die hulpbronnen uit de vergelijking haalt anders strompelen we straks in een neerwaartse spiraal van crisis naar crisis.


zie ook:
www.omslag.nl
www.transitionstowns.nl

Geen opmerkingen: