GodelieveTT

Follow GodelieveTT on Twitter

Herrie op de Kleine Aarde!

Dinsdag 6 mei aanstaande zie je op RTL4 hoe, na een ingrijpende metamorfose door Herman den Blijker en zijn team van het tv-programma ‘Herrie in het hotel’, hotel/restaurant Het Eco-Café van De Kleine Aarde in Boxtel, definitief afscheidt neemt van haar geitenwollensokken-imago’. Het nieuwe Eco-Café is tijdloos trendy en voedt haar gasten met heerlijke biologische gerechten en een duurzame boodschap.

Duurzaam verbouwen
De transformatie van caféruimte tot hip restaurant was voor Herman een unieke uitdaging vanwege de duurzame boodschap van ecologisch centrum De Kleine Aarde. O.a. verf, meubilair en apparatuur werd met de grootste zorg uitgekozen of (her)gebruikt. Ook voor de energie-voorziening van het restaurant is een creatieve oplossing gevonden. Het licht komt voor een groot deel van zon- en windenergie en de verwarming bestaat uit een speciale houtkachel die de goed geïsoleerde ruimte warm stookt. Ook de kaart van het restaurant werd nog eens goed tegen het licht gehouden. Authenticiteit; pure smaken, seizoensgebonden groenten, eenvoud en kwaliteit uit de regio gecombineerd met informatie over de natuur en een duurzame levensstijl dat zijn de ingrediënten die van het Eco-Café een unieke plek maken om te dineren en filosoferen.
Mondiale voetafdruk
Het Eco-Café hanteert bij haar bedrijfsvoering de doelstelling van de Mondiale Voetafdruk. Dat wil zeggen dat zo min mogelijk aanslag wordt gedaan op het milieu. Daarom worden producten zoveel mogelijk uit de directe omgeving gehaald, energieverbruik geminimaliseerd en ook afval op een duurzame manier gerecycled.

Op de Kleine Aarde organiseren we as. zondag 18 mei (13.00-16.00) samen met regio zuid een gezellige bijeenkomst op deze prachtige locatie. Entree is voor eigen kosten, bedraagt 5 euro.
De ontmoeting staat centraal - en natuurlijk kennis uitwisselen Op deze middag maken we een uitgebreide rondleiding over dit prachtige terrein en kun je meer achtergrond informatie krijgen over het reilen en zeilen van de Genoegkringen. Voor ons is het natuurlijk wel fijn te weten hoeveel mensen zin en tijd hebben om elkaar dan te ontmoeten.Dus ben je van plan om langs te komen, mail ons dan hierover. Hiervoor kun je onderstaand e-mail adres gebruiken.
regiozuid@zuinigheidmetstijl.nl13.00 ontvangt op De Kleine Aarde
- Kennismaking
- Rondleiding De Kleine Aarde
- Genoegteams toelichting

tot ziens,
groetjes,
Godelieve

Geen opmerkingen: