GodelieveTT

Follow GodelieveTT on Twitter

DUURZAAM VOEDSEL-en vegetarisch kook initiatief vanuit Transition Town (donderdag 17/12/2009).

DUURZAAM VOEDSEL, FAIRTRADE ÉN MEER REGIONALE VOEDSELVOORZIENING geplaatst: 29-10-2009
Een productie en consumptie met respect voor mens, dier en milieu: een omslag in 15 jaar. In de recente nota 'Duurzaam voedsel' stelt het Ministerie van LNV ons dit in het vooruitzicht. Overheid, producenten en consumenten hebben in die omslag hun eigen belangrijke rol. Hoe moet dat dan gebeuren?

Als consument kun je heel veel doen. Meer dan je denkt… Let op land van herkomst (voedselkilometers), smaak (vers én uit de regio) en waar de meeste 'winst' te halen is voor het milieu: minder vlees, kaas en eieren. Voor je gezondheid is het niet elke dag nodig. Ook is het goed voor je portemonnee…

Fairtrade-producten staan de komende maand extra in de aandacht. Aankoop van deze producten zorgt voor een eerlijke prijs voor de producent en ook de arbeidsom-standigheden zijn vrij van uitbuiting en kinderarbeid. Een directe vorm van steun aan producenten ver weg.

Waar is nog meer winst te behalen naar een duurzame samenleving door voedsel? Dit seizoen hebben 145 kinderen heerlijk getuinierd. Iedereen is enthousiast omdat de kinderen op veel gebieden vooruitgang boeken.

Niets fijner dan een moestuin in de buurt van je huis. Zoek een paar medestanders in je buurt, vind daarbij nog een stukje (braakliggende) grond en je hebt een leuk en duurzaam project. De gemeente werkt mee aan de realisatie van buurtmoestuinen op aanvraag.

Linde Braber, schrijverspool Duurzaam Tilburg
---------------------------------------------
vegetarisch eten, met lekkere producten uit de Moestuin!
Kom lekker eten: d.d. 17/12/2009, 18.30 locatie De Verdieping!).

Geen opmerkingen: