GodelieveTT

Follow GodelieveTT on Twitter

Vegetarisch gerecht

COURGETSOEP.


Het lekkerst zijn kleine courgettes, twee kleine uien en een paar kleine aardappeltjes. Blokje groentebouillon en wat peper/zout teen knoflook en room en dat mag best een scheutje koffieroom zijn want je gaat geen pakje of doosje room kopen voor EEN scheutje. Doen met wat er is
- Iets olijfolie in de pan en de gesnipperde knoflook fruiten met de gesnipperde ui.
- De even afgespoelde courgettes met schil in stukken toevoegen en een litertje water erbij.
- Peper/zout bouillonblok toevoegen en aan de kook brengen. Op laag gas laten gatren door de pasvite of blender en eventueel wat water toevoegen als de soep te dik is.
- De aardappel schrabben in stukjes snijden en in de soep laten garen.
- Soep in soepkop en scheutje room erop.
Er kan stokbrood bij

Gerecht 14 juni 2011. Via Charles Waagenaar
- Turks brood in repen snijden.
- Deppen in olijfolie waar véél knoflook(poeder) en wat zout in zit.
- Oude geraspte kaas er op en dan de oven in met de ventilator aan.
Na ongeveer 10 minuten kijken. Als het krokant is kan het gegeten worden.

De aardappels eerst wassen.
Dan in vier partjes snijden.
Dan in kokend water gooien. Afhankelijk van de soort aardappels tussen de 5 en 10 minuten.
Eén laag in een ovenschaal leggen en rijkelijk bestrooien met geraspte kaas naar keuze.
Gebruik oude kaas.
Dan op 200 graden met de ventilator van de oven aan de oven in.

Dressing van de sla is: mayonaise of een variant.
Veel azijn of balsamico
suiker of honing om het op smaak te maken.
Het mag best erg zuur zijn als je het proeft voor dat je het over de sla gooit. Dat is erg lekker.

De sla zelf kan je naar eigen inzicht samenstellen. Sinaasappel doet het goed met appel, banaan, witlof of ijsbergsla, paprika en meloen.
Het is erg lekker als je er wat gebakken champignons bij doet of geroosterde pijnboompitten.

De groenten zijn bloemkool, broccoli, snijbonen, sperciebonen, bleekselderij, witte kool, worteltjes en (groene) paprika.
Alles redelijk grof snijden en roerbakken in olijfolie en een beetje chilisaus.
De hardste groenten kunnen een paar minuten gekookt worden.

Het toetje is yoghurt met compote of sjem.

Eet smakelijk!

Geen opmerkingen: