GodelieveTT

Follow GodelieveTT on Twitter

Tentoonstelling Kinderprojecten op volkstuinen 5 -17 sept

Tentoonstelling Kinderprojecten op volkstuinen 5 -17 sept


In de Stadswinkel Centrum, Stadhuisplein 128, Tilburg (ingang naast het paleis) worden kindertekeningen tentoongesteld van 5 september tot 17 september 2011.
De tekeningen zijn gemaakt door kinderen die vier tuinen bezoeken: De volkstuin Flora, Baroniebaan 1 wordt bezocht door vier groepen drie en één groep 1-2 van de Jan Ligthartschool Rendierhof, Prof Verbernelaan 5, de volkstuin Vlashof, Hazennest West 5012 TA die wordt bezocht door de taalklas van OBS de Sleutel, Eilenbergstraat 250, volkstuin Rooie Biet met kindertuinclub achter het voormalig klooster van de Rooi Harten aan de Bredaseweg en volkstuin Hoflaan met de kinderclub de speurneuzen.

De tekeningen gaan over de beleving van natuur en tuin door de kinderen. De bezoeker kan desgewenst zijn stem geven aan de tekening die hij/zij het beste vindt. De favoriete tekening van publiek en jury samen ontvangt de hoofdprijs.

Dat is een maaltijd voor het kind en twee ouders bij Lunchcafé en Restaurant Prinsheerlijk, Nieuwlandstraat 16, Tilburg. Naast de tekeningen worden diverse school- en tuinprojecten met foto’s en tekst getoond. Er is ook een aantal foto’s te zien over biodiversiteit op volkstuinen.
De stadswinkel is geopend op ma., di., wo., vr. van 10 – 18 uur en op do. Van 10 – 20 uur.

Maandagmiddag om half vier als de kinderen erbij kunnen zijn wordt de tentoonstelling officieel geopend. Dan willen we ook de verrassing van Antoon de Jong uitdelen aan de aanwezige kinderen.
Kinderen die er dan niet bij kunnen zijn krijgen het dan later. De uitreiking van de prijs voor de beste tekening vindt plaats op vrijdag 16 september ook na schooltijd, dus drie uur of later.

Naast de tekeningen van de kinderen is op de expositie ook een beschrijving en fotografische uitbeelding te zien van hoe de genoemde kinderprojecten functioneren op de genoemde volkstuinen en ook een fotoverzameling van de biodiversiteit op de volkstuinen.

Al met al verwachten we een levendige expositie, waar een stimulans van uitgaat voor

• kinderprojecten op volkstuinen,

• tuinieren als kinderactiviteit

• natuureducatie via tuinieren



Geen opmerkingen: