GodelieveTT

Follow GodelieveTT on Twitter

The Age of Stupid Docudrama - 22 09 wereldwijd

The Age of Stupid Docudrama waarin Pete Postlethwaite vanuit het jaar 2055 terugblikt op 2008, een tijd waarin de klimaatverandering nog gestopt had kunnen worden

In de verwoeste wereld van 2055 kijkt een oude man (Pete Postlethwaite) naar archiefmateriaal uit 2008 en vraagt zich af: waarom hebben wij de klimaatverandering niet tegengehouden toen het nog kon? De man is oprichter van het Global Archive, een plaats in de nu gesmolten poolcirkel waar allerlei menselijke successen bewaard worden, in de hoop dat de aarde ooit weer bewoonbaar wordt. Hij bekijkt beelden uit journaals en documentaires van 1950 tot 2008 om duidelijk te maken wat er verkeerd ging en waarom.

The Age of Stupid is een kruising tussen documentaire, drama en animatie, geschreven en geregisseerd door Franny Armstrong (McLibel, Drowned Out).
http://www.ageofstupid.net/screenings/country/Netherlands

The Age of Stupid en Transition Towns

‘Why didn’t we save ourselves when we had the change?’, is de indringende vraag waarme de filmkijker wordt geconfronteerd. De internationale Transition Towns-beweging biedt een inspirerend concept voor burgers om op lokaal niveau het tij te keren. Nu het nog kan..

Contactpersonen voor Transition Town Tilburg i.o. zijn: Rolf Grooten en
Godelieve Engbersen en Irma Lamers.
P/a Carré 119, 5017 JG Tilburg. Tel. 013-5443204 (met voicemail). E-mail: transitiontown.tilburg@gmail.com

Geen opmerkingen: