GodelieveTT

Follow GodelieveTT on Twitter

The Age of Stupid waarom hebben we de klimaatveranderingen niet gestopt toen we de kans hadden?

De internationale première van The Age of Stupid vindt 22 september plaats in zevenhonderd bioscopen in veertig landen op zes continenten. Aan dit topevenement werken onder anderen de Amerikaanse president Barack Obama, voormalig secretaris-generaal van de VN Kofi Annan, acteur Leonardo DiCaprio en Thom Yorke van Radiohead mee. Via satellietbeelden zijn hun bijdragen ook te zien in Pathé Buitenhof. Deze wereldwijde happening is het grootst opgezette evenement rond een documentaire aller tijden en vraagt aandacht voor het klimaat in aanloop naar de VN-klimaattop in Kopenhagen in december.

In The Age of Stupid speelt de Britse acteur Pete Postlethwaite een oude man die in de verwoeste wereld van 2055 archiefmateriaal uit 2008 bekijkt en zich afvraagt: waarom hebben we de klimaatveranderingen niet gestopt toen we de kans hadden? Media en politici bestempelen de film van Franny Armstrong als van levensbelang en raden hem aan bij iedereen die zich zorgen maakt over het voortbestaan van onze planeet.

Officiële website: www.ageofstupid.net
In Tilburg wordt deze film NIET getoond wel bijeenkomst Transition Town Tilburg, i.o. di 22 sep 2009 - Tilburg - 20.00 uur
Voorlichtingsbijeenkomst Transition Town Tilburg van start met film!
A Crude Awakening: The oil crash. Film met nabespreking. De makers van deze film laten ons zien hoe afhankelijk we zijn geworden van olie en dat we niet op dezelfde voet door kunnen doorgaan. Na de film uitleg het initiatief Transition Town Tilburg. Brabants Natuurmuseum, Spoorlaan 434, t/o busstation. E3,-. Org: Transition Town Tilburg i.o. Info: 013-5443204 (voicemail). E-mail: transitiontown.tilburg@gmail.com. Web: www.transitiontowns.nl.

Geen opmerkingen: