GodelieveTT

Follow GodelieveTT on Twitter

energieconsumptie drastisch te verminderen

Nederlandse versie van Transitie Handboek; 7 mei, 2009
Het Transition Handbook over hoe op lokaal niveau af te kicken van onze fossiele energieverslaving is nu ook voor 17,50 euro in het Nederlands verkrijgbaar, uitgegeven door Uitgeverij Jan van Arkel.

Ook al eist de economische crisis alle aandacht op, piekolie en klimaatchaos zijn dichtbij. We kunnen ons er alleen tegen verweren door onze energieconsumptie drastisch te verminderen en lokaal gezamenlijk veerkracht op te bouwen. Wat dat inhoudt vertelt Rob Hopkins in het Transitiehandboek. Hij combineert het hoofd, het hart en de handen. Het hoofd is het begrijpen: wat houdt de crisis in die eraan komt en welke oplossing is er? Het hart is het verwerken: hoe kicken we af en hoe ontwikkelen we een visionair toekomstbeeld?
Met De handen vormen we met vereende krachten onze gemeenschappen om, want met het Transitie-concept ligt een betere toekomst in het verschiet. In Vlaanderen en Nederland schieten de Transitie-initiatieven als paddestoelen uit de grond. Steeds meer mensen sluiten zich aan. Lees dit boek om te weten waar het om gaat en om zelf (mede) een succesvol initiatief te starten; ook Transition Town in Tilburg nu! (in oprichting). meer informatie- transitiontown.tilburg@gmail.com

Geen opmerkingen: