GodelieveTT

Follow GodelieveTT on Twitter

Groene deal Deventer - mooi inspirerend voorbeeld voor Tilburg! RT

Het is zover... project zonnehoven is opgeleverd, alle panelen zijn gelegd! Begonnen op de Wijkaanpak van
24 maart 2009 met drie mensen is Zonnehoven in twee jaar uitgegroeid tot een groot stedelijk project.
Met tien mensen in de taakgroep en honderden mensen op vijf bijeenkomsten.

Onze Groene Deal is top!

Zonnehoven heeft dit jaar samen met Independent Solar Systems (ISS) in vier maanden bij 77 huishoudens en even zoveel deelnemers, 784 zonnepanelen op de daken gelegd. Dit met een totaalvermogen van 149 Kw,
goed voor een jaarlijkse opbrengst van rond de 125,8 Kwh.
Hiermee verdienen de bewoners in 1 jaar om en nabij de € 29.500,= en vermijden ze de uitstoot van ruim 100 ton CO2. En als wordt gerekend dat panelen 30 jaar meegaan, dan loopt dit op tot minstens 1 miljoen euro opbrengst en 3 miljoen kilo CO2 besparing. Dat is wat Zonnehoven een echte, lokale “Groene Deal” noemen.
En iedereen kan en mag het dit nadoen.

Zon Deventer: Tweede inkoopactie zonnepanelen van start!
Afgelopen pen maanden heeft Zonnehoven regelmatig mensen moeten teleurstellen, die nog mee wilden doen. Ook ISS krijgt regelmatig vragen of er nog een vervolg komt. Zonnehoven is daarom heel blij met de komst van Zon Deventer.

Sámen is meer!
Transition Town Tilburg, feliciteert haar buren in Deventer.
Zonnehoven, een idee van iemand en nu project van velen!

Wie gaat er mee op werkbezoek!


PS: In navolging van het succesvolle project van Zonnehoven heeft Jan Kees Klapwijk van Zon Deventer het initiatief genomen voor een tweede zonnepanelenactie in Deventer. Net als Zonnehoven wordt een subsidieaanvraag ingediend bij Provincie Overijssel, voor zonnepanelen voor particulieren in Deventer. Inschrijven bij Zon Deventer kan tot 26 augustus.
De subsidie die aangevraagd wordt is maximaal 1 euro per Wattpiek. Samen met de duurzaamheidslening van de gemeente Deventer kan hierdoor met weinig extra kosten eigen stroom worden opgewekt en een bijdrage worden geleverd aan een duurzame leefomgeving in Deventer.

Geen opmerkingen: