GodelieveTT

Follow GodelieveTT on Twitter

In Tilburg zijn 7 nieuwe deelauto's in gebruik genomen - Prima! - Op naar de 100?!

In Tilburg zijn 7 nieuwe deelauto's in gebruik genomen.
Deze wagens worden gebruikt door meerdere huishoudens.


De wagens staan op speciaal daarvoor ingerichte parkeerplaatsen. Ze liggen aan de Bisschop Bekkers-laan, Korvelplein, Gerard de Bondtstraat, station Tilburg Universiteit, Wilgenstraat, Koningsplein en Hogeschoollaan.
In Tilburg waren al 9 parkeerplekken met een deelauto.
125 huishoudens maken daar gebruik van. De laatste jaren is het aantal gebruikers van een deelauto in Tilburg fors toegenomen.

Handige oplossing voor iemand die geen auto heeft

Autodelen is bedoeld voor mensen die af en toe een auto nodig hebben. De deelnemers betalen alleen op het moment dat ze de auto gebruiken. Mensen die willen deelnemen aan autodelen nemen daarvoor een abonnement bij een aanbieder.
De auto staat op een vaste parkeerplaats, waar het voertuig opgehaald en weer teruggebracht kan worden. De gebruiker opent de auto met een chipcard en kan op rekening van de aanbieder tanken. Het gebruikte aantal uren en kilometers wordt geregistreerd. Daarvan krijgt de abonnementhouder maandelijks een overzicht.

Wethouder Roel Lauwerier: “Autodate is een heel handige oplossing voor iemand die geen auto bezit. Wij ondersteunen het concept al vanaf 2001 en er worden geregeld nieuwe parkeerplaatsen aangelegd. We hopen daarmee te bereiken dat deelauto’s normaal worden in het straatbeeld van Tilburg".

Al heb ik zelf geen rijbewijs, prima initiatief.
Voor Autorijden kun je kiezen! Met de fiets is Goedkoper, Groener en Gezonder.
Fijn als je dan -wanneer het nodig is - (Wanneer??? bv. bij transport, of bezoek aan meerdere adressen op afgelegen plekken), een auto kunt delen!

Godelieve Engbersen

Geen opmerkingen: