GodelieveTT

Follow GodelieveTT on Twitter
Aanstaand weekend, van vrijdag 20 tot en met zondag 22 mei,
is het Weekend van de Biodiversiteit:

Via zo’n 20 leuke en interessante activiteiten kan jong en oud het hele weekend kennismaken met de biodiversiteit in en nabij Tilburg.

Bekijk de flyer of het PROGRAMMA op de website en stel uw eigen persoonlijke programma samen!

Een fietstocht, workshop, wandeling, vaartocht, brunch of toch een filmpje pakken? Mogelijkheden te over!
Transition Town Films 21, en 22 mei filmfoyer 20.00

Biodiversiteit gaat over de soortenrijkdom op aarde. Het verschaft ons grondstoffen voor ons voortbestaan: kleding, voedsel, medicijnen, brandstof, schone lucht en water. In Nederland leven ongeveer 40.000 planten- en dierensoorten in de verschillende leefgebieden in goed evenwicht samen. Wanneer soorten verdwijnen komt het evenwicht in gevaar en daarmee op langere termijn ons eigen voortbestaan.
Op 22 mei is het weer Wereldbiodiversiteitsdag. Over de hele wereld wordt er die dag extra aandacht besteed aan het thema, ook in Tilburg.

In mei 2010 presenteerden 60 organisaties zich tijdens de Tilburgse Week van de Biodiversiteit. Het werd een groot succes met veel persaandacht en 20.000 bezoekers tijdens 32 verschillende activiteiten. Als gevolg hiervan werd het Platform Biodiversiteit Tilburg opgericht. Het Platform is een gelegenheidscoalitie van circa dertig maatschappelijke organisaties en tien bedrijven die zich in willen zetten voor de lokale biodiversiteit.

Meer info: www.biodiversiteittilburg.nl
Programma biodiversiteittilburg 21 22 mei

Geen opmerkingen: