GodelieveTT

Follow GodelieveTT on Twitter

Vrijheid: Samenwerken aan een duurzame toekomst. Ontmoeting bij de Vrijheidsboom de Linde

Saamhorigheid wordt gesterkt door opvoeding, door de zorg van mensen voor mensen, en door de aandacht voor de zwakkeren in onze maatschappij. Menselijke aandacht voor elkaar is belangrijker voor het welzijn dan bureaucratische formaliteiten en radicale bezuinigingen.
Een gezonde maatschappij met verantwoordelijkheid voor elkaar is beter in staat om geld te genereren dan een maatschappij die verzwakt raakt door alles van boven af te willen regelen. Bron: pauldeblot

Veel uiterlijke zekerheden, zoals pensioen, werk, veiligheid, enzovoort, dreigen in gevaar te komen. Dit geeft angst en gevolgen hiervan zien we al duidelijk: stress, burn out, overmatig drank en drugs gebruik, toenemende agressie, zelfs ook tegen hulpverleners in de gezondheidszorg.

Alles is in beweging, steeds sneller en steeds minder beheersbaar. Dat dwingt ons te bezinnen op waar het eigenlijk om gaat in ons leven. Steeds duidelijker blijkt het grote belang van relatienetwerken, van mensen die elkaar ondersteunen en zich voor elkaar verantwoordelijk voelen.
Dat is een les voor de politiek dat de aandacht aan saamhorigheid veel belangrijker is dan een overmatige nadruk op bezuiniging. Samen kún je meer, samen bereik je meer.

Ook nu in de aanloop naar 5 mei. We mogen vieren dat we samen in vrijheid leven! We kunnen er samen zorg voor dragen deze vrijheid te ondersteunen. Zowel innerlijke als uiterlijke vrijheid. Met de bezuinigingen die op stapel staan, juist meer oog voor elkaar houden, en ons niet door populistische overemotionele taal in laten pakken.

Op 5 mei staan een paar vertegenwoordigers van het LindeboomComité, waaronder ook Transition Town Tilburg bij de Lindeboom. Immers de vrijheidsboom bij uitstel.

Graag luisteren we naar u ervaringen over vrijheid, vrijheidsdag.
Vrijheid krijgen, betekent dit dan juist ook zelf verantwoordelijkheid nemen?
Veel ouderen lezen zo'n blog tekst niet, maar bij de Lindeboom komen altijd mensen.

Ansichtselectie de Linde

We zien elkaar
05 mei 2011 - 14.30-15.30 - Lindeboom - hartje Tilburg
Godelieve Engbersen

Geen opmerkingen: