GodelieveTT

Follow GodelieveTT on Twitter

Pek-Oil wedstrijd 2010 - 10 juni 2010.

Op 10 juni 2010 Godelieve Engbersen
http://www.youtube.com/watch?v=Lzu_4OKIns4

Nieuw filmpje gemaakt in het kader van de wedstrijd Peak-Oil (dankzij Irma Lamers).

Afgelopen weken heeft Transition Town veel ondernomen om Peak-Oil op de kaart te zetten én ook onze ecologische voetafdruk te verlagen. Het YouTube filmpje geeft hier een mooi beeld van. Transition Town Tilburg is de afgelopen periode gestart met ”Goei Eete’-promoten van lokaal voedsel van boeren dichtbij, was deelnemer aan de week van de biodiversiteit, organiseerde weer een lekker en gezellige bijeenkomst met vegetarisch eten.
We hebben onlangs de prachtige film ’Home’ getoond. Deze film zullen we zeker nog vaker draaien. Onze activiteiten zijn niet ongemerkt gebleven. Op 1 juni hebben we een oorkonde ontvangen van Marianne Thieme, van de ’Partij voor de Dieren’. Als inspiratiebron om uiteindelijk te komen tot een duurzame en menswaardige samenleving met aandacht en respect voor dier, natuur en milieu”.
Super veel dank daarvoor!

Een móóie gelegenheid om Marianne Thieme het Handboek van Transition Town aan te bieden! Het samen bekijken van de film ’Home’. en napraten leert ons dat veel Tilburgers zich bezorgd maken om de wereld om ons heen, en nadenken over de mogelijkheid om zelf een duurzame wereld op te bouwen. De berichten in de krant n.a.v. de olieramp in de Golf van Mexico, de berichten over de Qkoors,de mega-stallen, voor veel mensen een aanleiding om zélf een duurzame stap te zetten.
Wat de uitslag van de politiek ook is. Als burger/consument zijn wij zelf aan zet?

Transition Town heeft E-Wattchers om uit te delen!
Leuk om te zien waarmee je je energieverbruik kan terugdringen. Op onze maandelijkse vegetarische eetinitatieven delen we ook lekkere recepten met elkaar uit. Doe mee en kom langs?
Ik zeg Gewoon Doen!

http://www.transitiontowns.nl
http://www.tilburg.transitiontowns.nl
Ons vólgend vegetarisch eetinitiatief 29 juni 2010.
St Annastraat, aanmelden via E-mail: transitown.tilburg@gmail.com

Geen opmerkingen: