GodelieveTT

Follow GodelieveTT on Twitter

Transition Town Tilburg in het nieuws bij Partij voor de dieren -

op de landelijke website.. aandacht voor TT.

http://werkgroepbrabant.partijvoordedieren.nl/recent/news/i/4735

Godelieve Engbersen en Irma Lamers, de 2 drijvende krachten achter Transition Towns Tilburg hebben de oorkonde 'Goed Brabants Voorbeeld' ontvangen, door hun inspirerende werk voor lokale bewustwording voor duurzaamheid & consuminderen.
Transition Towns neemt een kritische houding aan t.o.v. van de economische crisis in relatie tot piekolie en klimaatverandering. Om dit op lokaal niveau aan te pakken worden er in verschillende landen, en ook in Nederland, Transition Towns opgericht.

Eén van de onlangs genomen initiatieven in Tilburg door TT is een vegetarisch eetinitiatief en tevens het project "Goei Eten". Irma ontving voor het regionaal voedselinkoop-initiatief 'Goei Eete' onlangs 'De Groene Handdruk'. Marjolein Landman van de Tilburgse werkgroep legt uit waarom de dames van Transition Towns zulke goede Brabantse voorbeelden zijn volgens de Partij voor de Dieren: "Persoonlijke verantwoordelijkheid nemen Irma en Godelieve in ieder geval: "Ze rijden geen auto, hebben geen rijbewijs, geen gsm, geen breedbeeldscherm, geen Senseo, geen afwasmachine en gaan niet voor gadgets......

Dat Irma en Godelieve ook geen mensen zijn van het korte termijn denken waar onze aarde zo onder te leiden heeft, illustreert het feit dat Godelieve al 15 jaar actief is binnen de Stichting Zuinigheid met Stijl. Een stichting die in consuminderen het antwoord vindt op méér, méér, méér.

Geen opmerkingen: