GodelieveTT

Follow GodelieveTT on Twitter

De commercie maakt ons dom - Goedkoop leven met behulp van de natuur.

Mijn leventje…..

via Annemiek van Deursen - Genoeghuis Landgraaf.


Er stond een mevrouw bij de kassa van de SUPER

Ze rende nog even naar de geneesmiddelenhoek op zoek naar keelpijntabletjes of zoiets. Duur zag ik en kon het niet laten haar te wijzen op gorgelen met zoutwater. LEG MAAR TERUG! Nee dus….Zoutwater???
Dat vond ze zo vies….misschien salie in de tuin? Ja dus….terwijl de band met boodschappen verder liep kreeg mevrouw de salie tip. LEG MAAR TERUG DIE DURE PILLETJES!!

Ja dus….Ze had een hele hoop salie in de tuin staan en wist niet dat het dezelfde salie was die in de natuur geneeswinkel in de pakjes zit. Met andere “nieuwe” ogen keek mevrouw opeens naar haar kruidentuin.
Ik zag de dollartekens in haar ogen.
De commercie maakt ons dom door altijd weer kantenklaar oplossingen geneesmiddelen en dure vervangers aan te bieden voor veel geld zodat we niet meer weten waar moeder natuur GRATIS in voorziet……het dagelijkse leven wordt daardoor niet meer te betalen…… een buurvrouw wil mijn biologische groenten niet. Er zit wel eens een slakje in de sla en brrrrr dat is vies toch…..bij de conservenfabriek draaien ze appels inclusief wurmen en blaadjes steeltjes en rot zo door de appelmoes.

Er staat echt geen mevrouw elke appel te controleren. Wat de mens niet ziet ervaart hij als goed. Ze plakken een topmerknaam op de pot (JONKER FRIS?) en is het TOP.

Gepaneerd vlees is van mindere kwaliteit omdat het anders niet gepaneerd werd en de voorgesneden groenten daar nemen ze ook geen A1 kwaliteit voor.
Het wordt gewassen in gloorwater van dubbele concentratie gloor als in het zwembad dus het rot toch niet verder ondanks alle mindere blaadjes.

Er stond een mevrouw bij de gerookte spekjes die in de reclame waren omdat de UHD bijna verlopen was. De spekjes zagen al een beetje grauw op een pakje na. Ze hadden allemaal dezelfde datum en mevrouw nam de spekjes met de nog wat “gezonde” kleur. “Daar zit wat meer kleurstof in” was mijn reactie. Ze hebben me net niet buiten geflikkerd…….


via:
Annemiek van Deursen;
Genoeghuis Landgraaf...

Wanneer hebben we een genoeghuis in #Tilburg, Breda, R'dam etc.?

Geen opmerkingen: