GodelieveTT

Follow GodelieveTT on Twitter

Filmavond: Dinsdag 4 oktober 2011 The Money Fix

Filmavond: Dinsdag 4 oktober 2011 The Money Fix

Transition Town Tilburg

Aanvang 20.00 uur (deur open 19.30 uur, gratis entree)
Locatie: Natuurmuseum Brabant - Spoorlaan 434. 
Film The Money Fix

Geld is cruciaal in bijna elk aspect van het moderne leven, het is als een bloedstroom waar iedereen van afhankelijk is. De meesten van ons zien het monetaire systeem als vanzelfsprekend, maar het heeft een diepe en grotendeels onbegrepen invloed op ons leven. The Money Fix is een documentaire over onze samenleving en onze relatie met geld.
De film maakt op toegankelijke wijze duidelijk wat de spelregels zijn van ons geldsysteem en kijkt naar de economische patronen in zowel de menselijke wereld als in de natuur.
Door deze lens leren we hoe we in onze eigen kracht kunnen gaan staan door het herinrichten van de bloedstroom van de economie op gemeenschapsniveau. Er wordt uitleg gegeven over alternatieve geld-systemen, die helpen bij het oplossen van economische problemen voor lokale gemeenschappen.

Tailer: http://www.themoneyfix.org/
themoneyfix


Na afloop napraten met Transition Town Tilburg; Transition Town Den Bosch, werkgroep Haaren.
Transition Towns hebben een ambitieus doel: je eigen stad of wijk omvormen naar een volhoudbare samen-leving, een die is voorbereid op de gevolgen van klimaatverandering, die robuust is tegen economische crises, die rekening houdt met mensen hier, maar ook met mensen elders in de wereld, die gebruik maakt van hernieuwbare energiebronnen en grond-stoffen. Een samenleving die de aarde niet uitput, kortom een volhoudbare samenleving.

Transition Towns beginnen de omslag naar een radicaal duurzamer samenleving die zich richt op lokaal geproduceerd voedsel, energie, bouwmateriaal etc. en daardoor minder afhankelijk van industrieën en fossiele brandstoffen.
Het TT-concept gaat over oplossingen en laat zien hoe je die zelf organiseert. Het doet een beroep op de eigen inzichten, wijsheid, creativiteit en ervaringen van gewone mensen. Het inspireert, enthousiasmeert en focust op mogelijkheden en kansen in plaats van op onmogelijkheden en bedreigingen. Kom langs, voor meer informatie.
Transition Town Tilburg is een initiatief van burgers in Tilburg die bovenstaande in praktijk willen brengen!
Meer informatie: Godelieve Engbersen; 013-5443204

e-mail: transitiontown.tilburg [at] gmail.com

Geen opmerkingen: