GodelieveTT

Follow GodelieveTT on Twitter

Transitie Conferentie Denkers en doeners van onderop, met als speciale gast Rob Hopkins (UK)

Transitie Conferentie
Denkers en doeners van onderop, met als speciale gast Rob Hopkins (UK)
30 september tot en met 2 oktober, Deventer

Transition Towns Nederland organiseert van 30 september tot en met 2 oktober, een drie- daags evenement vol sprekers, praktische workshops en uitwisseling van ervaringen.
Welke impact gaan klimaatverandering, piekolie en de economische crisis hebben op ons dagelijkse leven, en hoe doe je daar zelf actief iets mee samen met anderen in je eigen wijk of dorp. Met als speciale gast; Rob Hopkins, oprichter van de Transition Towns beweging en auteur van onder meer Het Transitie Handboek.

Op vrijdag 30 september : symposium ‘Transitie in beweging’ met naast Rob Hopkins,sprekers als Jan Juffermans, Marijke Vos (wethouder Amsterdam), Jan Terlouw, Willem Schoonen (hoofdredacteurTrouw) Ineke Bakker (Gedeputeerde Milieu, Overijssel) en Dries Crama (VNO-NCW Midden). Van Rabijn Soeterdorp, Herman Wijffels (nu hoogleraar, voormalig bewindvoerder Wereldbank en kabinetsformateur)en Jacqueline Cramer (Universiteit van Utrecht, daarvoor minister) is er een videoboodschap.
Op zaterdag 1 oktober; Transtech2011 met praktische workshops en demonstraties rond een duurzamer en meer zelfvoorzienend leven. Van het zelf maken van zonnecellen tot ecologisch tuinieren, van kapotte apparatuur repareren tot duurzaam (ver)bouwen van je huis.
Op zondag 2 oktober discussies, workshops en het uitwisselen van ervaringen tussen de meer dan 70 Transition Town initiatieven die in Nederland actief zijn bij het veerkrachtig en crisisbestendig maken van hun eigen wijk of dorp.
Transition Towns zijn lokale gemeenschappen in grote en kleine steden, dorpen, wijken of eilanden, die zelf aan de slag gaan om hun manier van wonen, werken en leven minder olieafhankelijk en meer duurzaam te maken. Piekolie en de klimaatcrisis zijn de meest belangrijke drijfveren om in actie te komen met projecten aan de basis van onze samenleving.
Transition Towns werken aan praktische oplossingen en laten zien hoe iedereen die zelf kan uitvoeren. Transition Towns laten het niet afhangen van overheid of bedrijfsleven. Wij doen een beroep op de gezamenlijk ervaring, creativiteit, wijsheid en kracht van de mensen. Om in eigen huis, buurt en bedrijf te beginnen met de omschakeling naar een duurzaam, sociaal, veilig en gezond leven met minder energie.
Transition Towns vertrouwen op de kracht van de lokale gemeenschap.
Meer nieuws en informatie over de Transitie Conferentie op www.transitiontowns.nl en www.twitter.com/transitiontownsnl

Geen opmerkingen: