GodelieveTT

Follow GodelieveTT on Twitter

Repair Café Tilburg: 29 oktober 2011. (Laatste zaterdag van de maand)

Start Repair Café Tilburg zaterdag 29 oktober 2011 !


Op zaterdag 29 oktober 2011 is het zo ver: Transition Town Tilburg organiseert in samenwerking met N8BB013 het eerste Repair Café in Tilburg!

29-10-2011, van 13.00 tot 17.00
26-11-2011, van 13.00 tot 17.00
28-01-2012, van 13.00 tot 17.00
etc....

Repair Café
in N8BB013 (Emmapassage 23)

Dit eerste Repair Café wordt ondersteund door N8BB013. N8BB013 heeft haar ruime gebouw als locatie beschikbaar gesteld en verder zijn er ook vrijwilligers die hun expertise op repareergebied aanbieden.

We zoeken ook samenwerking met andere lokale organisaties die bijdragen aan een duurzamere samen-leving. Het repair café wordt op élke laatste zaterdag van de maand georganiseerd.

Waarom een Repair Café?
We leven in een weggooimaatschappij. Het is vaak goedkoper om iets nieuw te kopen dan om het te repareren. Ambachtslieden met praktische kennis worden laag gewaardeerd in onze maatschappij.
Met het oog op het verminderen van energieverbruik en de eindigheid van grondstoffen zou repareren weer normaal moeten zijn. Repareren is vaak goed zelf te doen. Maar repareren zit niet meer in ons systeem en we weten vaak niet meer hoe het moet. Transition Town Tilburg wil hier door middel van een Repair Café verandering in brengen door de overdracht van praktische kennis te faciliteren en zo de levensduur van onzespullen te verlengen. Het doel is om met het Repair Café een mentaliteitsverandering teweeg brengen.

Hoe werkt een Repair Café?
Heb je kapotte spullen zoals meubelen, elektrische apparaten, een kledingstuk, of speelgoed?
In het Repair Café kun je terecht om het zelf te repareren, al dan niet met hulp. Je kunt er ook anderen helpen met reparaties en ideeën opdoen van medereparateurs. Ook kinderen zijn welkom om te leren repareren of iets leuks van kapotte spullen te knutselen. En het is ook gewoon gezellig!

Oproep:

Wil je op een praktische manier meedoen aan het duurzamer maken van onze maatschappij door mee te werken aan het opzetten van het Repair Café Tilburg? Ben je handig in het repareren van elektra, hout, kleding, meubels, meubelstoffering, speelgoed, fietsen of iets anders, en vind je het leuk om je kennis en kunde over te dragen aan anderen, doe dan mee!

Je kunt je aanmelden bij Repaircafé Tilburg via: repaircafetilburg@ziggo.nl
(mail wordt regelmatig bekeken)


Je kunt je ook aanmelden voor activiteiten als de ontvangst, aankleding van de ruimtes, leestafel, kinderhoek, gereedschap of handboeken, kontakten met lokale deskundigen, financiers, etc.
Doe mee en draag op een concrete manier bij aan een duurzamere lokale samenleving! Meer informatie over Repair Café in Nederland op:  http://www.repaircafe.nl/

Godelieve Engbersen, Transition Town Tilburg

Geen opmerkingen: