GodelieveTT

Follow GodelieveTT on Twitter

betalen - een natuurgebied van onschatbare waaarde...

NEW YORK - Het Britse olieconcern BP neemt de ''volle verantwoordelijkheid'' voor de olievervuiling in de Golf van Mexico bij de Amerikaanse zuidkust. BP zal betalen bij ''legitieme schadeclaims''.

© AFPDit heeft een woordvoerster van het bedrijf vrijdag gezegd. BP is bereid op te draaien voor de schoonmaak en andere kosten te vergoeden van wat volgens deskundigen de grootste olieramp ooit kan worden.

De Amerikaanse president Barack Obama had al met de beschuldigende vinger naar BP gewezen.
De olie bereikte de eerste eilanden voor de monding van de rivier Mississippi. De smurrie vormt een grote bedreiging voor een kwetsbaar natuurgebied en de visserij.
Uit berekeningen blijkt dat dagelijks niet 160.000 liter, maar bijna 800.000 liter ruwe olie in zee stroomt. Dat is vijf keer zoveel.

Een woordvoerster van de kustwacht benadrukte dat het om een schatting gaat en dat er veel ''variabelen'' zijn bij het berekenen van de precieze hoeveelheid.

Onze Olieafhankelijkheid, zet ons aan tot onverantwoordelijk gedrag.
Dit kun je toch niet 'financieel vergoeden'...
dágelijks 800.000 liter maal 3 maanden (misschien als men het gat kan dichten),
69600000 liter olie in de zee, die eilanden bereikt, de natuur aantast, waarom komt dit bijna niet in het nieuws?

Wat is ons antwoord? Low Impact Man....
http://lowimpactman.wordpress.com/

Als gevolg van de olieramp heeft Obama beslist het boren naar olie voor de Amerikaanse kust voorlopig stil te leggen. Onze honger is zo groot dat het boren gebeurt op steeds moeilijker plaatsen met dus ook steeds grotere gevolgen. Een ramp als deze maakt duidelijk dat we het geweer van schouder moeten veranderen.

Via Vroege Vogels....
Meer dan vierhonderd diersoorten lopen gevaar door de olievervuiling in de Golf van Mexico. Dat stelt het ministerie van Natuur en Visserij in de Amerikaanse staat Louisiana, aldus lokale media woensdag laat (lokale tijd). De olielekkage is het gevolg van een explosie op het booreiland Deepwater Horizon.

,Wanneer je gaat nadenken waarvoor dit gevolgen kan hebben, dan is het echt niet te geloven'', aldus Karen Foote van het departement. De olie drijft noordwaarts richting de kust van Louisiana. De olie komt bovendien op een cruciaal moment. ,,Dit is echt een belangrijke tijd voor veel soorten in dit ecosysteem, want ze zijn juist begonnen met paaien en broeden', verklaarde Melanie Driscoll van milieu-organisatie Louisiana Coastal Initiative tegen de krant The Times-Picayune.

Het gebied dat nu wordt bedreigd, is onder meer een belangrijk overwinterings- of rustplek voor meer dan 70 procent van de watervogels in de VS. Bron: ANP

Geen opmerkingen: