GodelieveTT

Follow GodelieveTT on Twitter

187 miljard dollar om de wereld te redden. De wéreld niet Wéreldbeker.

Na een fantastische vrolijke feestavond in Tilburg, viel mijn oog vandaag op IS. Magazine over Internationale Samenwerking. Met als rood-oranje 'meeneem-sticker' 10 jaar Earth Charter. Basis voor een betere wereld. Een betere wereld, mijn nieuwsgierigheid was gewekt. Léésvoer!
Voor mij pas zondagavond weer voetbal!

Het interview van Han van de Wiel over de Amerikaanse milieugoeroe 'Lester Brown', is indrukwekkend, alsook inspirerend. Hij vertelt over Plan B:
- armoede uitroeien
- de wereldbevolking stabiliseren op 8 miljard mensen
- de natuurlijke ondersteuningssytemen van de aarde herstellen
- De uitstoot van CO2 in 2020 80 procent verminderd

Doen we dat niet dan zijn we de klos.

Dat geloof ik ook. Dat we 'dan' de klos zijn.
De klos zijn, leest best wel gezellig maar dit betekent in de praktijk olie-oorlogen, water-oorlogen, peak water, peak oil, voedesltekorten, onze zeespiegel die stijgt, uitsterving van dier- en plantsoorten, miljarden mensen in hongersnood.
Meer lezen over Plan B, van Lester Brown?
Surf naar: http://www.earth-policy.org/datacenter/pdf/80by2020_NL.pdf


Nu het goede nieuws.
Lester Brown is van mening dat je geen miljoenen mensen nodig hebt om iets te veranderen. Op dit moment zijn er al heel veel mensn die zich al inzetten voor het bouwen van een duurzame wereld. Zo ook de Amerikaanse eco-filosofe Joanna Macy. Joanna Macy heeft oefeningen ontwikkeld om mensen in contact te brengen met de gevoelens die ze niet graag voelen, zodat angst, pijn en boosheid kunnen worden omgezet in creatieve energie én positieve inzet.
Die creatieve energie en posítieve inzet benutten we ook bij Transition Town.
Het is heel leuk en voelt goed je met Transition Town voor duurzaamheid in te zetten.
Je krijgt er energie van in plaats van dat je inzet je energie kost! Dat zijn hoopvolle ontwikkelingen. Meer weten? Surf naar:
www.tilburg.transitiontowns.nl

Sámenwerken.
Sámen de handen uit de mouwen steken voor de duurzame wereld.
Het NOS journaal roemt vandaag over 'de gouden samenwerking'. Ons Nederland staat op haar kop, met vrolijke feestvierende supporters, oud/jong, meer en minder bedeelden.Iedereen toetert en zwaait naar elkaar. Van polarisatie is nu opeens even(?) geen sprake meer. Henk en Ingrid, en ook Hendrik-Jan en Florence, staan samen met Achmed te hossen en zingen. Samen één.

Heel de wereld kijkt naar ons. Iedereen geniet van ónze oranjesupporters.
Laten we in deze euforische stemming blijven! Heel de wereld kan van ons blijven genieten wanneer wij de handen ineen slaan en óns samen inzetten voor een werkelijk (h)eerlijke duurzame wereld. Ik zeg Doen!

Meedoen,dit kan al dit weekend bij de voorbereiding van de Finale.
Denk bv bij je boodschappen voor de BBQ aan je CO2 uitstoot.
Lokaal voedsel, seizoengroente, en lekker gezond vegetarisch.

Ze zeggen dat je bent wat je eet. Voor Amerikanen die veel rood vlees eten bijvoorbeeld, kan een meer vegetarisch dieet net zoveel broeikasgas emissies besparen als het rijden van een Toyota Prius in plaats van een Chevrolet Suburban SUV doet.

Godelieve Engbersen
Tilburg.

Geen opmerkingen: