GodelieveTT

Follow GodelieveTT on Twitter

Noteer alvast in je agenda, na de vakantie> Kom op 11 september naar de Inspriratiedag voor Consuminderteams in Utrecht

Kom op 11 september naar de Inspriratiedag voor Consuminderteams in Utrecht

Consuminderen in je eentje is vaak moeilijk. In een groepje bezig zijn geeft steun, ideeën en gezelligheid. Gelukkig vinden gelijkgestemden elkaar steeds vaker in eigen dorp, stad of streek om daar met consuminderen aan de slag te gaan. Veel Consuminderteams (of Genoegteams) bestaan al jaren. Andere nog maar kort, of ze staan op het punt om te starten. Op zaterdag 11 september organiseert De Stichting Zuinigheid met Stijl in Utrecht een Inspriratiedag voor Consuminderteams bedoeld voor:

- coördinatoren en leden van Consuminderteams
- mensen die een Consuminderteam willen starten
- mensen die ideeën willen opdoen over de werkwijzen en thema’s van Consuminderteams

Het programma duurt van 11.00 uur tot 16.00 uur en bestaat uit:

Inloop vanaf 10.30
Kennismaking en verwachtingen
Presentatie van de ervaringen van twee regionale Consuminderteams
Uw Vraag & Ons Antwoord
Afspraken voor vervolg.

Verrassingslunch rond 1 uur: ieder neemt wat voor elkaar mee (brood, soep, quiche, salade, fruit, …)
Dagvoorzitter: Paul van der Plas, voorzitter Stichting Zuinigheid met Stijl De Inspriratiedag vindt plaats in het gebouw van de vredesstichting EMMA aan de Cremerstraat 245 te Utrecht. Deze plek ligt op 20 wandelminuten van het Centraal Station. Parkeren mogelijk. Zie voor routes: www.emma-utrecht.nl

Opgeven voor de Inspriratiedag graag via: info@zuinigheidmetstijl.nl

"Een Low Impact leven is een gezonder, goedkoper en minder stressvol leven.”

De ecologische voetafdruk.
De ‘ecologische voetafdruk’ is een manier om te berekenen hoeveel vruchtbare aarde gebruikt wordt om in de behoefte te voorzien van een persoon, stad of land. Als we de aarde eerlijk zouden verdelen, zou iedereen ‘recht hebben’ op een voetafdruk van 1,6. De gemiddelde voetafdruk is echter 2,2. We gebruiken dus meer dan de aarde aankan. En ‘we’ is vooral het rijke Westen. In Nederland is de gemiddelde voetafdruk 4,4, in de Verenigde Staten 9,6 en in België 5,6.

Consuminderen is een logische weg, je ecologische voetafdruk te verminderen.Via vegetarisch eten, lokaal voedsel, repareren van spullen, kleding, spullen hegebruiken, immateriële kadoos geven, etc.etc.

Geen opmerkingen: