GodelieveTT

Follow GodelieveTT on Twitter

2015 over 15 jaar een groen, gezond en gemeenschappelijk leven opgebouwd?


http://www.youtube.com/watch?v=oD3mzgbz_wU&feature=player_embedded


Leuk filmpje met serieuze duurzame inhoud: een beeld van Hoonhorst in 2025, zeker HET duurzaam dorp van Overijssel: groen, gezond & gemeenschappelijk. Sámen leven, werken en wonen, voorzieningen voor zorg, vervoer, afval & energie uit dierlijke mest en compost.
Producten van Hoonhorster bodem, delen van materiaal, zorg, energie en plezier etcetera.
Info: www.duurzaamhoonhorst.nl

Met transition Town Tilburg, zijn we in gesprek met wat filmmers. We gaan ook een leuk filmpje maken over een duurzame stad, en niet in dialect.

Wanneer de draaidagen zijn en wij Fietsers, Klussers, en Tuinierders zoeken, dan laten we dat via de site van Transition Town weten. We zitten nu nog in 'De Brainstorm-fase", en hebben al wat oriënterende gesprekken met 'documentairemakers'. De voorpret is er al wel!

Wat uit het filmpje naar voren komt:
"Duurzaamheid gaat allereerst over mensen en de zorg voor elkaar".
Waar je daarbij aan moet denken?
Aan dorpsverpleegkundigen bijv. Of neem de materieel-o-theek!
Dát lijkt me echt fantastisch ook in de wijken van Tilburg te realiseren!

Hoonhorstenaar: "Ik ben ervan overtuigd dat mensen altijd wel dingen gezamenlijk willen aanpakken. Om de aarde, de straat of jezelf beter te maken. Ik geloof erg in het goede in de mens.” Of daar geen misbruik van gemaakt zal worden? „Ja, dat zou kunnen. Maar daar ga ik niet van uit. Mensen blijven elkaar toch nodig
hebben.”

Hoonhorst heeft geluk met in elk geval één beroemde ambassadeur: oud-premier Ruud Lubbers, die al in de jaren negentig een riant optrekje in het dorp kocht.
Lubbers speelt een rolletje in de film die Hoonhorst als duurzaam dorp op de kaart moet zetten. Hij haalt een krop sla en appelsap bij de Hoonhorster voedselketen.
En het geld? Dat stop je gewoon zelf in een potje. In 2050, welteverstaan;-)

Godelieve Engbersen
Transition Town Tilburg

Geen opmerkingen: