GodelieveTT

Follow GodelieveTT on Twitter

De 9 ingrediënten voor een dagelijks gelukkig leven / gelukkige mensen leven duurzamer / die kopen minder zooi ;-)

1. Breng elke dag wat tijd door in de Natuur, wandelend of fietsend en neem ook even de tijd om de Natuur in je op te nemen zodat je weer even Verwonderd mag zijn.

2. Beweeg! Maak Bewegen jouw Ding en dan helemaal op jouw manier. Dit kun je ook in de Natuur doen, dan doe je 2 in 1! Zorg er ook af en toe voor dat je jouw favoriete muziek op zet en ga los, zing, dans en spring. We bewegen nu 20 keer minder dan dat we ooit in de geschiedenis hebben gedaan, we zijn bedoeld om veel in beweging te zijn.

3. Ga elke dag even naar binnen in de vorm van meditatie of gewoon door even Stil te zijn om je Bewust te worden dat je leeft. Je hoeft alleen maar even te Zijn. Je kunt dit als je hier nog niet gewend mee bent dit rustig opbouwen van 1 minuutje tot zo lang als je wilt.

4. Doe elke dag iets voor jezelf: een boekje lezen, uiterlijke verwennerij, schilderen, iets wat helemaal voor jou is.

5. Eet Gezond, minimaal 80%, hierdoor voel je je automatisch een stuk beter en sterker en je gedachtes zijn helderder.
Dat kan via GoeiEete? ;-)

6. Ben Zacht voor jezelf, je eigen beste vriend, dus ook al doe je niet wat misschien de beste keuze voor je was geweest of iets vanuit je hart, toch zacht blijven voor jezelf in de vorm van opbouwende woorden zoals: dit voelt niet goed, ik had het anders kunnen doen maar dat weet ik nu, dus volgende keer beter. En niet: jeetje wat een loser ben ik toch, ik doe het ook nooit goed, het is hopeloos. Vanuit kwaadheid, strijd en een boze vinger komt er meestal niet veel goeds maar wel met de liefde, Onvoorwaardelijk..

7. Uiteraard moet het werk wat je dagelijks doet gelijk staan aan je passie, mocht je dit nog niet doen, dan is het de Uitdaging en de Les om daar achter te komen en dat is voor nu ook goed. Je besteed 1/3 van je leven aan je werk, dus het zou toch zonde zijn om niet hetgeen te doen waar je hartje sneller van gaat kloppen.

8. Leer om te gaan met de Donkere kant van het Leven, het Negatieve.
Het Pijnlijke wat je liever wilt wegstoppen. Kunst is om het met beiden armen aan te pakken, er doorheen te stappen om te kijken wat het je wilt brengen, is er nog iets wat geheeld mag worden, nog iets waar naar gekeken mag worden. Wat vraagt jouw aandacht, waarom heb je deze pijn of irritatie, het is te makkelijk om het op je omgeving af te schuiven, op de korte termijn lijkt dit te werken maar het blijft steeds terugkomen omdat het voor jou is. Uiteindelijk is Acceptatie nodig en het Inzicht over jezelf wat je hiervan kan leren.
Iets waar Transition Town ook aandacht aan besteed.

9. & Last but not Least...: Doe elke dag iets Gezelligs! in de vorm van: dansen, zingen, spelletjes spelen, met je huisdieren en kinderen spelen, socializen met vrienden & familie, Etentjes of a Romantic Night..
Kom eten op ons vegetarisch eetinitiatief, gisteren was het weer zeer succesvol met een 20tal bezoekers...
Volgende datum 14/12/2010.

Probeer het maar eens een tijdje uit, het zal je zo goed bevallen dat je nooit meer terug wilt naar hetzelfde leven wat je hiervoor had!

Roxane Young
http://www.roxaneyoung.blogspot.com/
http://www.roxaneyoung.com/

Godelieve Engbersen, gelukkig met haar eigen leven, wel bezorgd met 'wat er op de wereld aan de hand is'. (Aids, vervuiling,verslaving, klimaat, peak oil, verspilling, de grote machten... en toch hoopvol dat de Transitie de Grote Omslag nabij is!

Zoveel mensen zijn betrokken bij een duurzaam gedachtegoed.

Geen opmerkingen: