GodelieveTT

Follow GodelieveTT on Twitter

Repair Café opent haar deuren in heel Nederland ook in Tilburg binnenkort?

Repair Café opent haar deuren in heel Nederland
Ook in Tilburg zoeken wij contact met dit fantastische initiatief.

- persbericht -

Wat doe je met een stoel waarvan een poot los zit? Met een broodrooster die niet meer werkt? Met een wollen trui waar mottengaatjes in zitten? Of met een computer die ineens heel traag is? Weggooien?
Mooi niet!
Het Repair Café biedt uitkomst.

Vanaf januari zal een speciale Repairbus het land in trekken om overal lokale organisaties te helpen bij het opzetten van een Repair Café. Martine Postma startte een aantal jaren geleden met Repair Cafe in Amster-dam.
Het idee is simpel: buurt-of plaatsgenoten helpen elkaar om kapotte spullen te repareren. Repair Café zorgt voor deskundige hulp van vak-mensen, gereedschap en materialen. Zo wordt samen gewerkt aan een duurzame wereld waar veel minder hoeft te worden weggegooid.
En een Repair Café is gezellig bovendien.

De stichting Repair Café heeft onlangs een subsidie ontvangen van het Ministerie van Economische Zaken om overal in het land te helpen opzetten van dergelijke cafe’s.
Van het geld is een speciale bus ingericht en voorlichtingsmatriaal ontwikkeld. Bovendien kan de stichting lokale groepen met raad en daad ondersteunen. De belangstelling is groot. Ook Transition Town Tilburg heeft contact gezocht!.

Inmiddels hebben zich vijftien plaatselijke groepen gemeld om ook een Repair Café te organiseren. De ervaringen in Amsterdam zijn zeer postief. Er wordt veelvuldig gebruik van gemaakt en ook het vinden van deskundige vrijwilligers is geen enkel probleem.
Wil jij ook een Repair Café organiseren?
Handige handen zijn welkom!

groetjes,
Godelieve Engbersen, Transition Town Tilburg.
twitter: GodelieveTT
e-mail: transitiontown.tilburg@gmail.com

Wanneer we concrete avonden hebben plaatsen we hierover informatie in de agenda van Transition Town Tilburg.
Advies: niks weggooien nu, wat nog gerepareerd kan worden ;-))

Geen opmerkingen: