GodelieveTT

Follow GodelieveTT on Twitter

Klimaatvriendelijke Pieten... ook in Tilburg?

Klimaatvriendelijke Pieten

Zondagavond is het Pakjesavond. Zouden Sinterklaas en zijn Pieten ook rekening houden met het klimaat? Zijn keuze voor vervoer -op zijn witte paard of in dit geval achterop de fiets- lijkt daar in ieder geval wel op te wijzen.

Maar zou Sinterklaas ook een Klimaatvriendelijke Kado-Piet hebben?
Wie weet hoeveel energie er dán op Pakjesavond bespaard zou worden…Voor een eerste advies zou die Piet dan met Klimaatstraatfeest-deelneemster Godelieve Engbersen uit Tilburg moeten bellen.

Als zelfbedachte, originele burenactie stuurde zij al haar buren een alternatieve verlanglijst. De kadootjes die daar op staan kosten niets. Geen geld, geen productiekosten, geen energie. “Waarom zou je altijd iets moeten kópen om een ander blij te maken? Misschien is iemand nog wel veel gelukkiger als je een massage komt geven of de computerproblemen oplost.” aldus Godelieve. De jury is het helemaal met haar eens. Haar alternatieve verlanglijst wordt zeker beloond met Klimaatpunten!

“Wat ook kan, is je buren blij maken met iets wat je zelf al in huis hebt, maar voortaan met ze zal gaan delen. Op www.spullendelen.nl wordt dit zo makkelijk mogelijk gemaakt. Ook handig als je iemand een wat duurder kado wil geven.
Als je aanbiedt je wasmachine te delen met de buurman op de hoek, hoef je niet diep in de buidel te tasten en geef je hem toch een wasmachine!” Godelieve is enthousiast over dit soort initiatieven en hoopt dat mensen gaan beseffen dat kadootjes kópen niet de enige manier is om Sinterklaas te vieren.

Maar hoe moet dat dan met die altijd goed gevulde zak van Sinterklaas? Met dit soort kadootjes neemt die toch wel af in grootte! Misschien dan toch ook maar een setje spaarlampen erbij? Of een douche coach (een zandloper om je douchetijd te meten) voor de hele familie? Of zijn Pieten kunnen natuurlijk ook strooien met biologische pepernoten en schuimpjes...
Heb jij nog tips voor een klimaatvriendelijke Pakjesavond? Stuur ze op naar info@klimaatstraatfeest.nl en verdien er punten mee!

De Klimaatvriendelijke Pieten zullen je dankbaar zijn!

Esther Bruijn
Communicatie Klimaatstraatfeest

Geen opmerkingen: