GodelieveTT

Follow GodelieveTT on Twitter

Koestercabine en Klankwerk in St. Elisabeth Ziekenhuis - Tilburg

Koestercabine en klankwerk in het St. Elisabeth Ziekenhuis Tilburg

Aangeraakt worden, gestreeld worden, bevordert het genezings-proces. Mensen die regelmatig aangeraakt worden, voelen zich beter en gelukkiger. Daarom doet het St. Elisabeth Ziekenhuis in Tilburg mee aan het landelijke evenement 7 Days of Inspiration, en staat er op dinsdag 1 maart een ‘koestercabine’ in de centrale hal van het ziekenhuis. Bovendien is er klankwerk in de Gebedsruimte.

In de koestercabine, die bekleed is met zachte materialen, bieden twee armen een koestering. Twan Mickers, de initiatiefnemer van de cabine, legt uit wat er gebeurt: “Je omarmt een zachte muur, sluit de ogen, en twee armen steken door de muur die twee minuten zacht je hoofd en schouders strelen. Fysiek contact is, naast eten, drinken en slapen, een eerste levensbehoefte van de mens. Het is zelfs weten-schappelijk bewezen dat de weerstand tegen ziektes toeneemt als mensen vaak aangeraakt worden.”

Koesteren

Het ziekenhuis geeft graag plek aan het bijzondere initiatief. Zorggroepmanager Rita Arts: “Wij zijn een lief ziekenhuis, en dit is natuurlijk bij uitstek lief. De cabine staat er van half tien tot half vijf, en we hopen dat bezoekers, maar ook patiënten er gebruik van gaan maken. Wie wil er nu niet graag gekoesterd worden?”

Trillingen

Op dezelfde dag is in de Gebedsruimte (Route 70) van het ziekenhuis diverse keren een klankmeditatie.
In een klankmeditatie worden diverse instrumenten gebruikt die verschillende trillingen teweeg brengen,
die zorgen voor rust en ontspanning. De sessies worden gegeven door Resi van de Klundert:
Bij de ingang van de Gebedsruimte staan de woorden Licht, Ruimte en Rust. Ik wil dat op deze dag een extra dimensie geven door in deze prachtige ruimte subtiel met klank te werken. Zo kan ik mensen de gelegenheid bieden om even te ontspannen en zich aan de drukte van alledag te onttrekken.”

Voor de deelnemers zijn stoelen en kussens aanwezig.
Er worden zes sessies gehouden (van een half uur):
10.30 - 11.20 - 12.20 - 13.50 - 14.50 - 15.45 uur.
Zowel het klankwerk als de koestercabine zijn gratis.

Godelieve Engbersen  actief bij #7di013

Geen opmerkingen: