GodelieveTT

Follow GodelieveTT on Twitter

The Yes Men fix the world - locatie Omslag - welke buren gaan mee?

Beste Tillburgburen,
Wie gaat er met mij mee (NS of Carpoolen) op vrijdag 25 februari 2011 as. naar:


The Yes Men fix the world

De nieuwste film - uit 2010 - van de Amerikaanse activisten Andy Bichlbaum en Mike Bonanno, oftewel de 'Yes Men'. Ze doen zich voor als representanten van multinationals en geven op congressen en conferenties neppresentaties om deze multinationals in een kritisch daglicht te stellen.
Soms zijn hun optredens zo absurd en hilarisch, dat je je afvraagt of dit wel echt is. Maar alles is waar gebeurd. In maatpak gestoken duiken ze telkens weer op en laten ze zien hoe je makkelijk geld kunt verdienen aan slachtoffers van orkaan Katrina.
Als 'medewerkers van Dow Chemical' nemen ze - ten overstaan van een miljoenenpubliek op BBC-tv - de schuld op zich voor het drama in Bhopal, en ze introduceren Halliburton SurvivaBall, het antwoord op de angst van menig wereldburger. De Yes Men provoceren, zijn grappig en bepaald niet objectief. Hun optredens - en films - fungeren als een ideologisch pamflet tegen de vrije markt en de globalisering. Lengte 87 minuten, Nederlands ondertiteld. Meer over deze film

Graag vooraf aanmelden via 013-5443204

Geen opmerkingen: