GodelieveTT

Follow GodelieveTT on Twitter

Homo Petroliensis en de Homo Sapiens - Verstandig te kiezen voor duurzame alternatieven

Onze wereld draait op fossiele energiebronnen. Aardolie is een gedroomde energiebron en een fantastische grondstof met ontelbare toepassingen. In de twintigste eeuw zijn we heel kwistig omgesprongen met het zwarte goud. Jaar na jaar verslond de wereld meer en meer aardolie.
Nieuwe economieën treden op het voorplan en zorgen ervoor dat de vraag naar olie nog verder zal stijgen. Maar het olieaanbod zal niet kunnen volgen. Piekolie, de maximumproductie waarna de aardoliewinning geleide-lijk aan afneemt, dient zich aan en maakt het voortzetten van het
huidige ontwikkelingspad onmogelijk. De olieschaarste zal de inter-nationale betrekkingen grondig door elkaar schudden. De stijgende olieprijzen zijn de voorbode van de zware en langdurige oliecrisis die zich de komende jaren zal manifesteren.

De Homo Petroliensis belandt voor het einde van de eenentwintigste eeuw in het sterfbed en blaast zijn laatste adem uit. De Homo Sapiens zal zich van de Homo Petroliensis moeten losworstelen om aan dat lot te ontsnappen.

Hiervoor gaat onze energievoorziening en samenleving grondig op de schop. Om de bevolking bereid te krijgen om het grote werk aan te vangen, zal het piekolieprobleem de erkenning en aandacht moeten krijgen die het verdient.

er zijn zoveel duurzame initiatieven!
De eerste mythe 'Duurzame energie kan nooit in onze energie behoefte voorzien' is 'BUSTED'
http://rayradio.podomatic.com

Geen opmerkingen: