GodelieveTT

Follow GodelieveTT on Twitter

Nachtruiter maart: Hans Peters - erg leuk programma!

Nachtruiter maart: Hans Peters

Nachtburgemeester Zeus Hoenderop heeft elke kalendermaand een man aan zijn zijde, een zogenaamde NachtRuiter. De maart NachtRuiter is Hans Peters. Hij ondersteunt Hoenderop van 1 maart tot en met 31 maart.
Op 1 maart om 20.00 uur wordt Hans Peters geïnstalleerd als NachtRuiter van maart. Hij neemt dan de teugels over van NachtRuiter Frits van Vugt. Dat gebeurt bij Kunstpodium T, Noordstraat 105 in Tilburg.

Hans Peters is redacteur van SpinT, tijdschrift voor de betrokken Tilburger. SpinT is een tijdschrift voor kwetsbare groepen in de maat-schappij, en behandeld allerlei sociale en maatschappelijke onderwerpen in Tilburg.
SpinT gaat daarbij uit van de kracht van deze mensen, en wil een inspiratie-bron zijn voor iedereen die zich bij deze doelgroep betrokken voelt. Want, SpinT verbindt!

Hans Peters wil zijn dagelijks werk bij SpinT verbinden met zijn nacht-ruiterschap, vanuit zijn maatschappelijk engagement. Het programma van de maart Nachtruiter staat dan ook in het teken van duurzaamheid, maat-schappelijke betrokkenheid en milieu.

1 maart 20.00 u. Installatie Hans Peters: Kracht & Kwetsbaarheid
Bij zijn installatie is er een Verhalenronde over Kracht & Kwetsbaarheid bij het Vuur.
Hans: “Kracht en kwetsbaarheid staan hierbij centraal. Want we zijn allen even krachtig als kwetsbaar. De ene dag heb je alles voor elkaar;
de andere dag verlies je baan, huis en relatie. Hoe krachtig ben je dan weer op te krabbelen?” Hans heeft hiervoor mensen uitgenodigd die ooit met hun verhaal in SpinT hebben gestaan. Maar vraagt ook het aanwezige publiek deel te nemen aan deze verhalenronde.

4 maart 21.00 u. Ruilbeurs.
SpinT belicht vaak tips hoe je met weinig geld, toch een zo kleurrijk mogelijk leven kunt hebben. Een ruilbeurs is daar een van. Hans: “Het concept is heel simpel: iedereen wordt opgeroepen 1 artikel dat je niet meer gebruikt mee te nemen naar de ruilbeurs, dat je kunt ruilen tegen een ander artikel. De Ruilbeurs wordt gehouden in De Verdieping, St. Annastraat 20 vanaf 21.00.

Daarvoor kunt u genieten van een heerlijk driegangenmenu voor slechts €5,50. Voor 2 maart opgeven bij Hans Peters: 06 – 361 153 12.

5 maart Freeganism
Het kan echter nog goedkoper. Op 5 maart doet Hans aan freeganism: aan het einde van de zaterdagmarkt gaat hij langs de kramen om daar goedkoop, of zelfs gratis, fruit en groente te scoren. Hiermee maakt hij samen met betrokken vrienden een heerlijke soep in Kunstpodium T, Noordstraat 105. Kom gratis proeven om 18.30.

8 maart Vegetarisch Eetinitiatief en Mooie Liedjes
Op 8 maart is er een vegetarisch eetinitiatief van Transition Town Tilburg in De Verdieping, St. Annastraat 20. Hans: “Ben zelf geen vegetarier, maar draag dit initiatief wel een warm hart toe.” Na afloop van het eten wil Hans, musicalliefhebber pur sang, een aantal mooie liedjes uit musicals zingen, onder begeleiding van concertpianiste Agnes Huinen. Kom eten en luisteren. Meer info: www.transitiontilburg.nl

19 maart: Boomvretersroute
Vind u het ook zo erg dat er in de binnenstad zoveel bomen gekapt worden? Nachtruiter Hans Peters trekt zich dat wel aan. “Daarom hou ik op 19 maart van 13.00 tot 16.00 de Boomvretersroute. Niemand weet wie de bomen kapt in Tilburg. Kunstenaar Paul Koolen wijt dit aan mythische wezens met vlijmscherpe kaken: de boomvreters. Om te laten zien wat ze aangericht hebben, heeft een boomvretersroute gemaakt. Samen met u wil ik die route maken, onder begeleiding van de voorzitter van Stichting Stadsbomen, Bram van Beurden.
We beginnen bij de Vijfsprong en eindigen bij de Linde, het Verdriet van Tilburg.”
Hans weet veel plekken waar bomen gekapt zijn, maar als u ook plekken weet, dit graag doorgeven.

Hans: “We richten ons niet alleen op de bomen die gekapt zijn, maar op ook die er (nog) staan. Het wordt bovendien geen jammerklacht, maar een leuke, kolderieke actie waarbij we ook nog aan guerillagardening doen. Dus neem plantenzaadjes en een gieter mee!”
Geinteresseerden zijn welkom bij de Vijfsprong om 13.00 u.

20 maart: Tweedehands Modeshow
Tijdens de Landelijke Genoegdag in het Klasse Theater (voorheen Theater Zaal 16), houdt nachtruiter Hans Peters om +/- 15.10 een modeshow met tweedehandskleding. Hans: “Dat je zowel stijlvol als duurzaam door het leven kunt gaan, bewijst deze modeshow. Alle modellen zijn aangekleed voor =/- €5,- met kleding van Tilburgse tweedehandswinkels als By Rose, Vincentshop, Via Maria, Listex, Dress for Succes, Tante Pollewop en La Poubelle. Aan kleding heb je nooit genoeg! Waarom zou je dan geen tweedehandskleding kopen, naar de kleuren en trends van dit moment. Als je goed zoekt, kun je op een leuke, goedkope en duurzame manier goed voor de dag komen. Onze modeshow brengt u tot inspiratie, gegarandeerd!

Meer info over Landelijke Genoegdag: www.genoeg.nl
Qua 20 maart 2011.
Reserveren voor de Landelijke Genoegdag is wel verstandig-want ik denk dat de zaal wel vol zal geraken. Er zijn 150 stoelen in de zaal, de entreeprijs voor de gehele dag 7,50€
http://winkel.genoeg.nl/aanmelden_genoegdag/8001.html


24 maart: Low Fee Fashion & Culture Festival in Hall of Fame
In de traditie van de nachtruiters houdt Hans Peters een nachtruitercafé in de Hall of Fame, St. Ceciliastraat - vanaf 20.00. Eerst gaat de Tweede-hands Modeshow op herhaling (zie 20 mrt.). Daarna zijn er optredens van Erik den Tuinder, die o.a. covers speelt van Coldplay.

Sandra Coelers, voormalig MaanScout, zingt Spaanse canciones. En Marjelle Brussee zingt, samen met Hans, een aantal zelfgemaakte liedjes op gitaar. Het is een Open Podium. Na het optreden van Erik den Tuinder is iedereen vrij het podium te betreden. Het belooft een bruisende avond te worden.

Geïnteresseerd? Opgeven mag, maar hoeft niet (M.u.v. Landelijke Genoegdag). Tel.: 06 – 361 153 12

Zet ook uw maatschappelijke betrokkenheid kracht bij en bezoek mijn activiteiten



Hans Peters

Nachtruiter maart

Geen opmerkingen: