GodelieveTT

Follow GodelieveTT on Twitter

7 april 'Huis van de Wereld' - Gota Verde door STRO.

Het project (Gota Verde of Groene Druppel in de regio Yoro in Honduras van Social Trade Organisation STRO laat zien dat werkelijk duurzame bio-brandstof mogelijk is.


Gota Verde voldoet aan `People, planet en profit´, dus aan de criteria van oud- minister Cramer voor duurzame biobrandstof.
De productie van olie uit zaden van de Jatropha-plant gaat niet ten koste van de voedselvoorziening: gemengde teelt met stikstofbinders als bonen, graan en pinda´s zorgt juist voor verrijking van de bodem.

De olie-persing vindt in de regio zelf plaats, dat betekent dus werkgelegenheid. Een wenkend toekomst- perspectief is dat de gemengde, kleinschalige Jatrophaverbouw in deze regio mogelijk zou kunnen voorzien in de regionale behoefte aan brandstof. Zónder dat de voedselproductie of beschermde natuurgebieden in gevaar komen.

Op 7 april aanstaande vindt in het Huis van de Wereld een bijzonder lezing plaats over het project
Gota Verde. De lezing wordt gehouden door STRO.


STRO staat voor Social TRade Organisation (voorheen Strohalm) en komt deze lezing houden voor de Stedenband Tilburg-Matagalpa (STM).
De milieuwerkgroep van de STM nodigt u daarom uit om te komen luisteren naar het succesvolle verhaal van een project dat in Honduras is opgezet. STRO is van mening dat dit project ook in Nicaragua kans van slagen heeft.

Bent u geïnteresseerd in alternatieve energievormen of in duurzame initiatieven of ontwikkeling van werkgelegenheid in Nicaragua, of bent u ondernemer met het hart op de juiste plaats of draagt u “gewoon” de STM een warm hart toe?

Kom dan met ons luisteren naar het verhaal van STRO en laten we samen kijken of het project haalbaar is in Nicaragua.

Geen opmerkingen: