GodelieveTT

Follow GodelieveTT on Twitter

Aardperen komen naar ons toe - op 20 maart 2011 - Landgraaf

De aardperen bedoeld om uit te delen op de Landelijke Genoegdag in Tilburg (aanmelden www.genoeg.nl) zijn geoogst. De mooiste exemplaren gaan mee en worden komende week door onze vrijwilligers ingepakt in krantjes…….ze moeten eerst eventjes drogen zodat de aarde eraf valt…..Er zijn zo’n 200 stuks.

De laatste oogst aardperen geoogst in maart zijn prima om weer gepoot te worden. 40 centimeter van elkaar en een knoldikte diep. Poten met een bloembollenpootstok werkt het best. Wel de grond bemesten.
Een knol brengt 5 kilo gratis aardperenoogst komende winter.

Aardperen zijn een (on) vergetelijke groentesoort die in de 16e eeuw als aardappel werd gegeten en door de winterhardheid veel voordelen heeft. Ze passen goed bij het gedachtegoed zelfvoorzienend leven dat ik uitdraag. Tijdens mijn presentatie ga ik heel veel tips doorgeven voor de aspirant moestuinier dus breng pen en papier mee. Zelfs met een balkonnetje en een beklinkerd hofje groeit er sla uit de muur….je zult het zien.

Mijn leventje…..
Veertien boeken zijn besteld bij BRUNA om veertien gratis boekenweekgeschenken te krijgen.
Vijftien mensen van het Consuminderhuis zullen naar Tilburg komen de 20e en met het boekenweekgeschenk kunnen ze gratis reizen.
Retour Tilburg vanaf Landgraaf kost in de dertig euro en het Consuminderhuis betaald op deze manier de reis.
De mensen die dit jaar meekomen zijn nieuwe kringleden.

Ze waren nog niet bekend met de Landelijke Genoegdag. 20 maart 2011 Tilburg.
Koop deze week een boek om de 20e gratis te kunnen reizen met de trein waar dan ook naar toe…..

Geen opmerkingen: