GodelieveTT

Follow GodelieveTT on Twitter

Leuk verslag van de Landelijke Genoegdag - Spullen Delen -

De Landelijke Genoegdag werd al weer voor de derde keer georganiseerd door Godelieve Engbersen en Irma Lamers.
Twee superenthousiaste en hartelijke dames uit Tilburg en Breda die in hun vrije tijd onvermoeibaar en vol passie, duurzaamheid en consuminderen op de kaart zetten.


Dit doen ze onder andere door zich actief in te zetten voor de Transition Towns groep in hun stad, hun gewel-dige initiatief Goeie Eete waarmee ze consumenten rechtreeks in verbinding brengen met lokale boeren en nog veel meer geweldige initiatieven.

Er waren allerlei inspirerende sprekers waaronder Paul Hendriksen uit Deventer die vertelde over Transition Towns, een flitsende performance van 'Milieu Ridder' Ray Meur over greenwashing en de kracht van mar-keting en een handige en soms ontroerende (!) mini-cursus moestuinieren van Annemieke van Deursen (oprichtster van het eerste Consuminderhuis in Nederland).

De dag werd afgesloten met een show van Steven Vromman, de in Belgie wereldberoemde Low Impact Man. Steven wist in zijn show een serieus onderwerp (onze zorgwekkende mondiale ecologische-voetafdruk) op een luchtige en komische manier te brengen!

Na afloop heb ik Steven nog even gesproken. Steven is erg enthousiast over spullendelen.nl en bazuint dit rond in heel Belgie, waardoor al heel wat zuiderburen nu ook al meedoen! Spullendelen gaat internationaal! :)

Steven was ook zo vriendelijk om zijn boeken te signeren. Binnenkort kunnen jullie hier een boek van de Low Impact Man winnen (meer daarover in de volgende nieuwsbrief).
Ik mocht met spullendelen.nl ook nog op de informatiemarkt staan. Daar heb ik heel wat mensen gesproken. Sommige kenden en gebruiken spullendelen.nl al, anderen waren erg geinteresseerd en enthousiast! Dat heeft me heel erg veel nieuwe energie gegeven! Bedankt allemaal.
Al met al een superleuke en geslaagde dag. Bedankt Godelieve!

dank wederzijds, we hebben er samen een mooie dag van gemaakt

Geen opmerkingen: