GodelieveTT

Follow GodelieveTT on Twitter

PERSBERICHT, 24 maart 2011 - Lindeboom in Tilburg -

PERSBERICHT, 24 maart 2011


Het Lindeboomcomité heeft, mede naar aanleiding van de berichtgeving in het Brabants Dagblad, vandaag uitgebreid overleg gevoerd.

Het Comité heeft de intentie uitgesproken om in samenwerking met de gemeente te streven naar het behoud van de Lindeboom.

De gemeente erkent dat er bij de aanleg van de voorzieningen voor de bomen op de Heuvel vergissingen zijn gemaakt. Wat echter ook vaststaat is dat er iets moet gebeuren met de bomen op De Heuvel en dat de gemeente dat op een gedegen manier wil uitvoeren. Het Lindeboomcomité respecteert de tijdsdruk waar de gemeente mee te maken heeft en geeft de gemeente de volledige steun.
De gemeente ondersteunt op haar beurt de inzet van het comité om de Lindeboom weer een waardige toekomst te geven op een betekenisvolle plek in de stad, het verhaal voort te zetten en te vertellen aan alle Tilburgers, jong en oud, en wáár ze ook vandaan komen.

Het comité bestaat uit Bram van Beurden, John la Haye, Irma Lamers en, namens de gemeente, Fred van Nistelrooij en Wim van de Sande.
Daarnaast zijn in de eerdere overleggen aangeschoven: Sebastiaan Verkuijl, Charles Waagenaar, Hans Peters, Godelieve Engbersen, Henk Kuiper, Piet van Beurden en , namens het Lindeboom Genootschap, Louis Appeldoorn.

Het behoud van de Lindeboom brengt risico's met zich mee. Door de voorgestelde aanpak wordt,
met instemming van het Comité, het maximale gedaan om deze risico's zo klein mogelijk te houden.

De werkzaamheden starten zo spoedig mogelijk en bestaan uit het verwijderen van de twee dode bomen en het opkuilen van de derde boom. Daarna wordt de bestaande grond verwijderd, de technische voorzieningen aangepast en nieuwe grond toegevoegd. Tot slot zal de Lindeboom opnieuw in het hart van de Heuvel worden geplaatst en zal er een nieuw hek geplaatst worden.

Namens het Lindeboomcomité,

Bram van Beurden

Geen opmerkingen: