GodelieveTT

Follow GodelieveTT on Twitter

Genoegdoening voor Henk gevraagd - voor zijn inzet voor immateriële zaken.

Inzet Henk Kuiper.

Mooie lezersbrief van Rianne Willems Udenhout. Brabants Dagblad.


De rechtbank heeft bepaald dat Henk Kuiper zijn woning moet verlaten vanwege een huurachterstand. Vanuit de woningbouwvereniging en de rechtbank bezien een logische beslissing.
Maar de gemeente zou ook eens de hand in eigen boezem moeten steken.
Hier is zeker een genoegdoening op zijn plaats, een genoegdoening voor zijn jarenlange, niet aflatende inzet voor allerlei immateriële zaken en voor het algemeen belang.
Denk maaar eens terug aan zijn strijd voor het behoud van de lindeboom - hij liet zich aan de boom vastketenen -, zijn boek 'Vijf eeuwen rond de heilige linde'en zijn gedetaillieerde inventarisatie van flora en fauna in de stad. In plaats van zichzelf te verrijken en ondanks gigantische tegenwerking van de gevestigde orde, heeft Henk Kuiper hoe dan ook een grote bijdrage geleverd aan (pogingen tot) het behoud van het Tilburgs erfgoed.
Dat mag best beloond worden.
Als de gemeente nu eens opdracht geeft voor een hernieuwde inventarisatie (heel veel is alweer verdwenen) - en Henk Kuiper daarbij vooruitbetaalt, is iedereen blij. Laten we in dit unieke geval eens buiten de gebaande paden denken!
En trouwens...mag Henk Kuioer wel weer in een hutje wonen?

Rianne Willems
Udenhout..



Mooi verwoord.
PS: Heb de tekst overgenomen, of het nu de Linde of de linde is, weet ik niet.

Geen opmerkingen: