GodelieveTT

Follow GodelieveTT on Twitter

Gewoon Doen - Samen op weg naar een mooie wereld. Méér door Minder...

Onderzoek heeft uitgewezen dat er per jaar meer dan een miljard tasjes gratis worden weggegeven en bijna een half miljard tasjes in supermarkten worden verkocht. Ditzelfde onderzoek heeft aangetoond dat door gebruik van de TassenBol per jaar miljoenen tassen hergebruikt kunnen worden. Dat scheelt ook nog eens miljoenen kilo's CO2!

Druppel op de gloeiende plaat?
Zéker weten!!

Tóch zijn er zoveel druppels, die we allemaal individueel kunnen bewerkstelligen.
Al die kleine initiatieven samen, zet wél Groene Zoden aan de dijk!
"Kleine tasjes, grote tasjes, stóp ze in de Tassenból".
"Daarnaast zijn er nog zoveel leuke groene stappen te zetten.
Woensdagavond draaien we met Transition Town Tilburg de indrukwekkende film "Home".
Een film met práchtige beelden van onze planeet waar wij op vertoeven.

Steeds vaker staat het gedachtegoed: "Genoeg is Genoeg", 'Meer door Minder' ook vermeld in de media. Zo ook afgelopen vrijdag stond er in het NRC, een mooie uitgebreide beschrijving van het boek van Ton Lemaire:'De Val van Prometheus',

Recensie:Ton Lemaire, beschrijft dat onze maatschappij verslaafd is aan economische groei, geobsedeerd door consumentisme en verstrikt in een behoeftenspiraal.
Ze blijkt in het licht van de naderende schaarste aan fossiele brandstoffen een kolos op lemen voeten te zijn, verblind door de illusie dat moderne technologie voor alles een oplossing heeft en de aarde onuitputtelijk is

In 'De val van Prometheus' stelt Ton Lemaire deze overmoed aan de kaak.
Hij pleit voor een leven in eenvoud, met een herwaardering voor het kleinschalige, en geïnspireerd door een ecologische spiritualiteit.
Hij toont de fatale samenhang aan tussen vooruitgang en vernietiging en de dringende noodzaak om ons los te maken van een denk- en productiewijze die niet alleen de planeet maar ook mensen opoffert aan haar onmatige groei en megalomane projecten.

Door de verscheidenheid aan thema's – van de hapsnap-cultuur, de ideologie van de sport, de vergiftiging van het voedsel tot het monotheïsme en de globalisering – en de persoonlijke stellingname is De val van Prometheus een betrokken en oor-spronkelijk boek.


Mooi boek voor váderdag? Laten we allemaal goed voor 'ons'Moeder aarde' zorgen, en onze stappen zetten. We hebben er als westerse mens zélf ook baat bij ;-)

Eén van mijn voornemens is om nóóit meer een nieuwe plastic zak te kopen, er zijn nog heel veel andere leuke stappen te zetten op het duurzame pad.

Zie ook het You Tube Filmpje: Plastic Hero (gemaakt in het kader van de wedstrijd van Stichting Peak-Oil).
http://www.youtube.com/watch?v=IncClFVN6VI&feature=player_embedded

& Voel je welkom, woensdag as. 19.45
Home/Natuurmuseum Brabant/Práchtige film, Nederlands ondertiteld, aanmelden niet nodig.

Godelieve Engbersen.
Tilburg, 29 mei 2010.

Geen opmerkingen: