GodelieveTT

Follow GodelieveTT on Twitter

Murdoch belangrijkste klimaatontkenner - geen toeval -

Het Amerikaanse tijdschrift Rolling Stone heeft een lijst opgesteld met de twaalf meest invloedrijke klimaatontkenners.
Mediamagnaat Rupert Murdoch staat met stip op nummer één, gevolgd door de oliebroers Koch en Sarah Palin.

Het Amerikaanse tijdschrift ging op zoek naar de mensen die het meeste macht hebben om de strijd tegen de klimaatverandering te saboteren.

Murdoch voert de lijst aan omdat hij zijn enorme media-imperium gebruikt om de klimaatverandering te ontkennen en klimaatwetenschappers aan te vallen.
“Niemand verspreidt meer gevaarlijke desinformatie dan Murdoch”,
stelt Rolling Stone.
In een jaar van recordhitte in Afrika, sneeuwstormen in Amerika en enorme overstromingen in Pakistan, blijft de zender Fox de klimaatverandering afdoen als een samenzwering door linkse wetenschappers en de overheid”.

Nieuwsankers van Fox vertellen de kijkers dat de temperatuur niet gestegen is, hoewel het voorbije decennium het warmste in de geschiedenis is.
Het lijkt wel of Murdochs hele medianetwerk erop gericht lijkt om te ontkennen, ontkennen, ontkennen”, schrijft Rolling Stone.

“The Wall Street Journal doet de klimaatverandering af als
apocalyptische paniekzaaierij’ en Fox News maakte een hype van het ‘climategate’ schandaal”.

Murdoch wordt in de rangschikking gevolgd door de broers Charles en David Koch, twee relatief onbekende maar zeer invloedrijke oliemagnaten die belangrijke pijpleidingen en raffinaderijen bezitten.

De twee broers, samen goed voor een vermogen van 43 miljard dollar, zijn de belangrijkste financiers van campagnes die de klimaatverandering in twijfel trekken.

Zo gaven ze al bijna 25 miljoen dollar uit aan denktanks en 38 miljoen dollar aan lobbying.

De media- en oliemagnaten worden gevolgd door de bekende politica Sarah Palin, die de klimaatverandering voortdurend ridiculiseert en steevast politieke kandidaten steunt die gekant zijn tegen nieuwe klimaatwetgeving.
Andere namen in de lijst zijn steenkoolmagnaat Gregory Boyce, Tom Donahue, topman van de Amerikaanse Kamer van Koophandel, Rex Tillerson, CEO van Exxon en de Deense klimaatscepticus Bjørn Lomborg.
Joren Gettemans

Dit inzicht is wel van belang.
Hier heb je geen Wikileaks voor nodig.

Hoe kun je hier als 'groene beweging' die voor de omgeving wil zorgdragen een goedkoper antwoord op formuleren. Want 43 miljard dollar aan reclame geld, is er niet. Elkaar gratis informeren?

Dat kan gelukkig via Social Media.
Transition Town zet wereldwijd Peak-Oil en klimaatverandering en de bezorgd-heid hierover wel op de kaart; biedt ook oplossingen voor een
mooiere duurzame leefbare wereld.

Godelieve

Geen opmerkingen: