GodelieveTT

Follow GodelieveTT on Twitter

Dromen over de tijd dat schaamteloze uitstoot van broeikasgassen en de uitbuiting van de aarde, tot een onbegrijpelijk verleden zal behoren.

Vanavond de prachtige alsook indrukwekkende 'Silent Snow' gezien.

Een film die wederom bewijst dat veel grote industrieën hun afvalstoffen zo via de rivieren onze kringloop in laten lopen.
Mij verbaast de kloof tussen:  'Het weten van zoveel vernietigend misdadig gedrag',  ten opzichte van het steeds weer kiezen voor de winst/omzet.

Transition Town:
één van de antwoorden voor onze benodigde gedragsverandering?

Transition Towns steunt het proces van transitie door talloze kleine, concrete projecten te organiseren waarmee energieverspillende consumptie omgezet wordt in duurzame.
De zorg voor de natuur en begrip van onze rol in de ecologische kringlopen, staan daarbij centraal.

Transition Towns koppelen bewustwording aan concrete, persoonlijke actie. Omdat alleen daadwerkelijke actie leidt tot blijvende verandering in ons gedrag.

We kiezen ook voor oplossingen waar we als bewust mens werkelijk tevreden van kunnen worden. Zo blijkt dat kleinschalige productie en een vriendschap-pelijke buurt, ons het meeste voldoening en vertrouwen geven in onszelf en onze medemensen.

Daarom werken Transition Towns op lokaal niveau van buurt en dorp aan duurzame projecten zoals de productie van eigen voedsel en hernieuwbare energie.

Gezond, sociaal én duurzaam horen samen.
Transition Towns zoeken wegen naar een duurzame en evenwichtige samen-leving waar gezondheid, gezelligheid en geluk de centrale waarden zijn en geld niet meer dan een nuttig ruilmiddel voor diensten en producten.
- Waar divers en vervullend werk bestaat.
- Waar verantwoordelijkheid gedragen kan worden voor ons leven, natuur en de toekomst.
- Waarin tijd en ruimte over blijft voor de ontwikkeling van je talenten en gaven.

We hopen met een inktvlek aan projecten deze duurzame transitie van mens en maatschappij te bewerkstelligen.

Zodat op den duur ook het bedrijfsleven en de politiek niet meer aan deze koersverandering ontkomt.

Een samenleving waarin de schaamteloze uitstoot van broeikasgassen en de uitbuiting van de aarde, tot een onbegrijpelijk verleden zal behoren.....

met dank aan Transition Town (Adri Ros).
Voor steun voor verandering van onderop, alsook de benodigde achtergrond informatie

Geen opmerkingen: