GodelieveTT

Follow GodelieveTT on Twitter

N8BB013 pilot spiritueel centrum Tilburg

N8BB013 sluit op 11 november haar deuren in de Emmapassage. Dan wordt ook na zeven maanden het onderzoek van de Nachtburgemeester van Tilburg afgesloten.
De vraag die tijdens dit onderzoek centraal stond was: ‘Heeft Tilburg een spiritueel centrum nodig en zo ja hoe ziet deze er dan uit’.
En zo begon in april het avontuur, een lege winkelruimte van 720m2 vrije ruimten midden in het centrum van Tilburg. Het was spannend wie er zou komen en wat er zou gebeuren.

Een podium voor iedereen

De visie van Nachtburgemeester Zeus Hoenderop is dat alles en iedereen naast elkaar kan en mag bestaan, met respect voor elkaar en elkaars fysieke ruimte. Hierdoor vonden tal van activiteiten naast elkaar, door en in elkaars ruimte plaats.
Zo waren er bijvoorbeeld dansers in de ruimte aan het oefenen voor de oktober dansmaand terwijl er een opening van een expositie plaats vond en de voorbereidingen van het Repair Café in volle gang waren.
En er werden drie solo-exposities opgebouwd terwijl er een lezing plaatsvond over het samengaan van seksualiteit en spiritualiteit. Voorbeelden te over. Na zeven maanden van chaos, toeval, kruisbestuivingen en heel veel kijken en schuiven viel alles op zijn plaats.

Oogsten

Veel startende culturele ondernemers kwamen aarzelend en met vragen naar binnen en gingen de deur uit als professionals in de kunsten. Mensen hadden er hun eerste expositie of organiseerde hun eerste project.
Er stonden ruiltafels: als je iets op een van deze tafels zag liggen wat je aansprak mocht je dit meenemen als je zelf iets anders teruglegde. Ook vonden er bijzondere ontmoetingen plaats en werden er veel nieuwe ideeën geboren. Deelnemers waren laaiend enthousiast door de kansen die ze kregen en de fanatische project die plaats vonden in het N8BB013.

Drie pijlers voor een spiritueel centrum

Uit dit onderzoek kwamen drie belangrijke pijlers naar voren waar mensen duidelijk behoefde aan hebben in de vraag naar een spiritueel centrum. Naast spiritualiteit is dit duurzaamheid en creativiteit.

Voor het volledige onderzoeksrapport kunt u contact opnemen met Zeus Hoenderop.
Email: Nachtburgemeester.t@gmail.com of Mobiel: 06 23284954.

Woord van dank

Zonder de steun en het vertrouwen van de eigenaar van de Emmapassage was dit project nooit op deze manier tot staand kunnen komen, dank hiervoor. Een meerwaarde is namelijk dat het project plaats vond tussen het winkelende publiek. Hierdoor was er direct contact met het publiek dat ons verrijkte met haar heldere feedback. Ook wil de Nachtburgemeester van Tilburg alle winkeliers van de Emmapassage bedanken die zo gastvrij zijn geweest om het project N8BB013 het gegeven termijn van zeven maanden te ondersteunen. En dank aan alle mensen die het N8BB013 tot een succes hebben gemaakt.

Geen opmerkingen: