GodelieveTT

Follow GodelieveTT on Twitter

Weggooien. Mooi niet. Repair Café Tilburg.

Niet weggooien, maar ouderwets repareren


‘Repair Cafés zijn een hype’ meldt de website Futuras.nl. Ook in Tilburg loopt het goed. “De eerste editie was drukbezocht”, zegt Godelieve Engbersen, mede-organisator van Transition Town, “Sommige mensen hebben we terug naar huis moeten sturen omdat ze anders te lang moesten wachten in de rij”.

Bij een Repair Café kunnen mensen hun kapotte spullen meenemen, die ze zelf kunnen repareren in het Café, eventueel met een beetje hulp. Alle materialen zijn daar aanwezig om je spulletjes te repareren.
“Het is de bedoeling dat mensen leren hoe ze met materialen moeten omgaan en daardoor hun kapotte spulletjes niet zomaar weggooien”, zegt Engbersen, “Bovendien als je minder weggooit, betekent dat minder afval”.

De eerste Repair Cafe, die op 29 oktober plaatsvond, trok een veertigtal bezoekers en er werden zo’n twintig (?)reparaties verricht. Engbersen: “ Repair Café is een landelijk initiatief dat Transition Town naar Tilburg heeft getrokken. De nachtburgemeester had een ruimte vrij en toen heeft medewerker Ronald, die langer bij een kringloopwinkel werkte, een paar vrienden van hem als reparateurs ingeschakeld”.

Een mede-doel van dit initiatief is dat het de sociale weerbaarheid versterkt. “Ik hoorde mensen leuke gesprekken voeren en hoop dat ze in het vervolg als iets kapot is bijvoorbeeld aanbellen bij de buren”, zegt Engbersen.

Het volgende Repair Café is op 26 november van 13.00 tot 17.00.
Locatie: Occupy Tilburg.

http://ger.nl/blog/2011/11/10/niet-weggooien-maar-repareren/
Verslag: Sanne Boonen

Geen opmerkingen: