GodelieveTT

Follow GodelieveTT on Twitter

De man achter die witte jas - Succesvolle 'Dag van de Veborgen Talenten'- Draaiboek te leen.

De man achter die witte jas
(verslag in Brabants Dagblad)

Weet jij welke talenten of vreemde hobby’s jouw collega’s er op nahouden? De mede-werkers van het St. Elisabeth Ziekenhuis horen dat nu wel te weten. Gisteren hield het hospitaal De Dag van de Verborgen Talenten.

Collega’s lieten elkaar zien wat zij doen in hun vrije tijd of waar zij zich graag hard voor maken.

Dat varieert van het maken van sieraden en schilder- en boetseerkunst tot goededoelen
projecten in Afrika of duurzame projecten in Nederland. „Voor het derde jaar wordt dit georganiseerd”, vertelt Godelieve Engbersen, informatiespecialist bij het zieken-huis. „Wij doen dit zodat we elkaar beter leren kennen en we ook anders tegen elkaar aan gaan kijken.” Zelf zet Engbersen zich in voor duurzaamheid via de organisatie Transition Town. „Het is ook de bedoeling dat we die verschillende talenten anders kunnen gaan inzetten”, vertelt ze.

Jan Severijns is daar het voorbeeld van. Hij werkt als verpleegkundige op de inten-sive care en mediteert al vijftien jaar. In het ziekenhuis geeft hij meditatielessen aan zijn collega’s. „Met mediteren leer je rustig te worden in je hoofd. Daardoor krijg je lichamelijk meer energie. Je gaat positiever nadenken en leert beter te relativeren. Zeker in ons vak is dat belangrijk.”

Andre de Jonge heeft een hobby van een heel ander kaliber. Hij werkt voor de schoonmaak-afdeling, maar in zijn vrije tijd is hij het liefst zo hoog mogelijk in de bergen te vinden. Zijn volgende doel is de Cho- Oyu van 8210 meter in Tibet. Bergbeklimmen doet hij niet alleen voor de lol. Hij laat zich sponsoren voor een goed doel dat hem na aan het hart ligt. Het geld gaat naar onderzoek voor de Ziekte van Huntington. „Ik heb de ziekte van mijn vader geërfd”, vertelt de fanatieke klimmer. „ Langzaam vallen steeds meer functies uit, zowel lichamelijk als geeste-lijk.
Mijn levensverwachting is nu zestien jaar. Ik vind veel rust in het klimmen, maar het kan ook ontzettend zwaar zijn, hoor.”

Andre de Jonge werkt als schoonmaker in het ziekenhuis. Ook is hij bergbeklimmer, maar dat wisten niet alle collega’s.

http://www.youtube.com/watch?v=NDie-CFpC5g
Via 'De dag van de verborgen talenten', wordt het delen van kennis/ vaardigheden gestimuleerd. In 2009 heeft een Outlookdeskundige 'tips en tricks' getoond, waarna zij een aantal cursussen heeft georganiseerd voor collega's. De dag is vierend, en ook hartstikke gezellig. Van deze dag heb ik een praktisch draaiboek. Dit deel ik graag. Leuk als andere organisatie's ook een 'Dag met Verborgen talenten' organiseren!
Godelieve Engbersen, informatiespecialist, St. Elisabeth Ziekenhuis Tilburg.

Geen opmerkingen: