GodelieveTT

Follow GodelieveTT on Twitter

landelijke inspiratiedag Genoeg teams 11/09 in Utrecht

Op de dag dat de media wederom weer gegijzeld wordt over de negatieve berichtgeving
van Wilders, nu weer eens bij Ground Zero in New York, organiseert de Stichting Consuminderen, een positieve 'Landelijke inspiratiedag Genoeg teams' 11/09 in Utrecht.

Een positieve dag - in verbondenheid.
Paul van der Plas, vz, opent deze dag. Uitleg volgt. Consuminderen in je eentje is vaak moeilijk. In een groepje bezig zijn geeft natuurlijk steun, ideeën en gezellig-heid. Gelukkig vinden gelijkgestemden elkaar steeds vaker in eigen dorp, stad of streek om daar met consuminderen aan de slag te gaan. Deze inspiratie dag is bedoeld voor:
- coördinatoren en leden van Consuminderteams
- mensen die een Consuminderteam willen starten
- mensen die in hun buurt gelijkgestemden zoeken
- mensen die ideeën willen opdoen over de werkwijzen en thema’s van Consuminderteams


Na een interessant kennismakingsrondje, waarin interesse voor consuminderen uiteen liep van 'meer grip op uitgaven', tot 'Duurzaam leven', eerder met pensioen kunnen gaan, Zelf voorzienend leven, 'uitzoeken wat ik met spullen/bezit heb', 'actief binnen Transition Town en Eco-team starten', en/of je Genoegpunt bereiken, kreeg Annemiek van Deursen het woord.

Annemiek van Deursen mag ik als een vriendin binnen dit gedachtegoed bestempelen.
Al twee keer ben ik gastvrij als logee ontvangen bij Annemiek thuis. In Landgraaf heb ik haar moestuin en het eerste Genoeghuis bezocht waar zij zich met een team van vrijwilligers 2000% voor inzet. Mede door de succesvolle lezing van Annemiek is de Landelijke Consuminderdag die ik maart 2010 in Theater Zaal 16 Tilburg georganiseerd heb, een groots succes geworden.
Annemiek weet, als ervaringsdeskundige, als geen ander de aanwezigen te inspireren en informeren, emotioneren zelfs.

"Hoe start je een consuminderteam?".
Gebruik lol, wees duidelijk, heb een duidelijke locatie met je consuminderkring,
geef leiding maar ben ook openhartig als initiatiefneemster, creër veiligheid / geborgenheid- verbondenheid volgt dan vanzelf. Wissel theoretische avonden af met praktische. (Leren knutselen, repareren, koken, moestuinieren, bakken!).

Annemiek en haar vrijwilligersteam begeleidt veel mensen uit de schuldsanering. Consuminderen uit noodzaak, wórdt consuminderen uit over-tuiging. Binnen het aandachtige publiek is men ook geraakt door dit persoonlijke en enthousiaste succesvolle verhaal uit Landgraaf.
Teksten (algemene informatie en doelstelling consuminderkringen Landgraaf) worden gul gedeeld.

Ook Valence van Genoegteam uit Maastricht(GIM), deelt haar inspirerende ervaringen met ons.GIM: Een clup vrouwen die elke maand bij elkaar komt, en krantenteksten deelt, elkaar over absurde consumptiezaken informeert alsook over milieu, duur-zaamheid, Transition Town, toneelstukken.
Ook Valence benadrukt: Gebruik Humor! Het wijzende vingertje werkt niet.

PR-Tip van Godelieve:
Doe mee met de Niet Winkeldag 27/11 as., organiseer een weggeef-kraam, er is zoveel te delen.
PS: Via mij kunnen teams van de Niet WinkelDag, extra nummers van het magazine Genoeg aanvragen om weg te geven.

Meer door minder!

Zie ook:
www.consuminderhuis.nl
www.tranitiontowns.nl
www.koopniets.nl

www.zuinigheidmetstijl.nl
www.genoeg.nl

De verrassingslunch werd rond 13.30 uur geserveerd en was ook deze keer weer over-vloedig en heerlijk. Iedereen heeft iets voor elkaar meegenomen, er was heerlijk turks brood, quiche, salade, fruit, er was genoeg voor iedereen!
Deze Inspiratiedag vond plaats in het gebouw van de vredesstichting EMMA aan de Cremerstraat 245 te Utrecht. Prima plek voor een goede prijs, op 20 wandelminuten van het Centraal Station.

Godelieve Engbersen
Transition Town Tilburg, ambassadeur van Genoeg.

Geen opmerkingen: