GodelieveTT

Follow GodelieveTT on Twitter

zondag 19 september ‘Over leven zonder olie’ - Deventer - reis mee?

Om alvast met grote letters te noteren in je agenda: het jaarlijks drukbezochte Oogstfeest van De Ulebelt staat dit jaar geheel in het teken van Deventer als Transition Town!

Op zondag 19 september wordt onder het motto ‘Over leven zonder olie’ op zeer uiteenlopende manieren in beeld gebracht, hoe we een aangenamere toekomst tegemoet gaan als we nu beginnen met het afbouwen van onze afhankelijkheid van olie.
De vraag naar olie zal wereldwijd het aanbod overstijgen, binnen een periode van 5-10 jaar vanaf 2010. Dat tekort vertaalt zich in structurele prijsstijgingen van alles waar olie aan te pas komt. En olie zit in… zo ongeveer alles.

Niemand zit te wachten op zo’n scenario. Transition Town staat dan ook voor een posi-tieve insteek: met elkaar zoeken naar manieren om het ook zonder olie te kunnen stellen, en daarmee tegelijk een schonere, groenere en meer ontspannen samenleving te creëren.Zie ook de TT site van Deventer.

Het Oogstfeest duurt van 12.00 tot 17.00 uur en de toegang is gratis.
Voor meer informatie kijk op www.ulebelt.nl , www.transitiontowndeventer.nl en www.peakoil.nl

Heb je zin om met ons (Transition Town Tilburg) mee te reizen naar Deventer?
We vertrekken vanaf CS Tilburg. Deventer is met openbaar vervoer goed bereikbaar.
Het festival start 12.00.

Voel je vrij om met ons mee te reizen.
Godelieve Engbersen, Transition Town Tilburg
transitiontown.tilburg@gmail.com

- Leuk voorbeeld doet volgen? Oogstfeest wat we in Ons Tilburg ook kúnnen organiseren? -



Op het festival vindt u workshops, kunst, tal van duurzame ondernemers.
Ook de streekproducenten en de natuur- en milieuorganisaties zijn vertegenwoordigd. Het Repair café waar je kunt leren hoe je je kleren herstelt, er zijn workshops wolvilten, paddenstoelen kweken en modelbouwen met zonne-cellen. Zelf energie opwekken op de hometrainer, de oogst van de heemtuin tot meel malen, een pluktocht door De Eetbare Stad en aarde-meditaties. Beeldend kunstenaar Loes ten Anscher nodigt mensen uit in haar bed om het comfort van onze olieverslaving en de alternatieven daarvoor te er-varen. Ook zijn er allerlei zelfgemaakte producten van streekgenoten te koop. Verder is er muziek van de Hang en de Keltische harp, kun je meedoen aan het spectaculaire Waterfluitentheater en is er allerlei lekkers uit de streek te eten en te drinken. Transition Town Radio maakt ter plekke een live reportage van het Oogst-feest. Neem je visie voor onze toekomst mee en kom op de radio! ’s Middags wordt de oogst feestelijk binnengehaald. Kinderen kunnen bomenklimmen met Forest Kids, een race doen met modelautootjes op zonnecellen, springen op het springkussen, aan-schuiven bij de verhalenverteller, broodjes bakken en ritjes maken op het paard of met de huifkar.

Geen opmerkingen: