GodelieveTT

Follow GodelieveTT on Twitter

Duurzaam Buurten. Doel veel mensen te ontvangen die zich op een nieuwe, leuke manier willen inzetten voor een mooier en gezonder Brabant!

Transitions Towns is voor velen een nieuw begrip. Transition Towns zijn lokale gemeenschappen (grote en kleine steden, dorpen, wijken, eilanden) die zelf aan de slag gaan om hun manier van wonen, werken en leven minder olie-afhankelijk te maken en meer duurzaam.

Transition Towns werken aan oplossingen en laten zien hoe je die zelf en in je gemeenschap organiseert. Het Transition Towns-concept doet een beroep op de eigen inzichten, wijsheid, creativiteit en ervaringen van gewone mensen.

In samenwerking met Transition Towns Tilburg organiseert de Brabantse Milieu-federatie (BMF) op Zondag 3 Oktober 2010 de bijeenkomst: Duurzaam Buurten.

Doel van de dag:

reeds bestaande TT groepen in contact laten komen met andere Transition Towns in Midden Brabant en ervaringen uitwisselen; de achterbangroepen van de BMF kennis laten maken met het verschijnsel TT en hen inspiratie laten opdoen.

Programma:
Na een welkomstwoord en ontvangst met broodjes zal het programma gevuld zijn met films, interactieve lezingen, praktijkervaringen en natuurlijk is er veel gelegen-heid om uit te wisselen. Kortom, een leuke, interessante middag!

Duur van de dag: 12.00 tot 17.00 uur

Vanaf 15.00 uur verplaatsen we ons naar het ‘Duurzaam buurten Café ’.
U kunt zich voor dit onderdeel ook apart inschrijven.

Locatie:
Natuurmuseum Brabant Spoorlaan 434, 5038 CH Tilburg

Interesse?
Aanmelden kan tot twee weken voor datum (dus tot zondag 19 september) door een e-mail te verzenden naar BMF@antenna.nl met als onderwerp ‘Inschrijving Duurzaam Buurten’. Wilt u alleen deelnemen aan het ‘duurzaam buurten café’ vermeld dit dan ook duidelijk in de onderwerpregel van uw e-mail. Na inschrijving ontvangt u van ons het exacte programma. Aan deze activiteit zijn geen kosten verbonden.

De BMF hoopt deze dag veel mensen te ontvangen die zich op een nieuwe, leuke manier willen inzetten voor een mooier en gezonder Brabant!

Zin in!
We gaan de Film In Transition draaien, Hanboek transitie is te koop en in te zien. Leuk elkaar te ontmoeten. Voel je uitgenodigd! Samen op weg naar een moooier en gezonder Brabant. Ook onze energieman zal erbij zijn, alsook informatie over de plannen van Transition Town Tilburg, en 'Goei Eete' en onze TT-vrienden uit Breda, Den Bosch, Eindhoven, Boxtel........

Godelieve Engbersen,
Actief bij Transition Town Tilburg.
Ambassadeur van Genoeg.

Geen opmerkingen: