GodelieveTT

Follow GodelieveTT on Twitter

“Wat doe jij om je op de crisis voor te bereiden”?

Op de radio kon men onlangs reageren op de vraag “wat doe jij om je op de crisis voor te bereiden”.


Veel verder dan een keer minder op vakantie kwam de luisteraar niet. Maandag las ik in de krant dat de verwachtingen voor de klimaattop meer dan bescheiden zijn, maar ook dat we een gemiddelde temperatuurstijging van 2 graden niet meer kunnen voorkomen.
Een stijging waarvan eerder werd gezegd dat die desastreus zal uitpakken en waarvan de kosten duizelingwekkend hoog worden. Dit soort berichtgeving negeren werkt niet, dit waait niet over en anderen gaan het ook niet oplossen.

Je individueel voorbereiden kan wel.
Bijvoorbeeld door je vaste lasten omlaag te brengen (extra aflossen, je woning isoleren, zonnepanelen installeren, een moestuin aanleggen), zoveel mogelijk lokaal te winkelen en kennis te maken met je buren en de talenten in je omgeving te leren kennen en samen met hen aan de slag te gaan.

Je staat er niet alleen voor, Transition Towns zijn al langer bezig en er is een schat aan kennis voor wie geïnteresseerd is. Er zijn landelijk geweldige mensen actief en regelmatig zijn er mijlpalen en leuke projecten te vieren. Er wordt voor elkaar gekookt, ONS diner, spullen gerepareerd, kleding R U I L feesten georganiseerd, gelachen en op successen getoost.

http://tilburg.transitions.nl/

http://www.transitiontowns.nl/
Voel je welkom mee te doen.
Bewust leven.
"Genoeg is meer dan teveel".

Geen opmerkingen: