GodelieveTT

Follow GodelieveTT on Twitter

De dag dat de aarde op was in 2010 is…net voorbij: 21 augustus

http://www.lowimpactman.wordpress.com/


Vandaag de blog weer even opgezocht van de Low Impact Man. Het lezen van zijn blog is altijd de moeite waard. Gedegen informatie, en met veel praktische voorbeelden om je eigen duurzame pad te lopen.

Consumptiemaatschappij?
Vandaag 1 Jumbo wagentje overtollige spullen naar 'La Poubelle' gebracht. Leuke bord-spellen, 2 goede tennisrackets, wat oude tafeltjes, en linnen tassen en wat dien-borden. Bij de gezellige brugwachter na een gezellige pitstop, Pim Pam Pet afgegeven.

Pim-Pam-Pet!
Het begint met een O, en gaat over de mens.
Oorlogszuchtig, ontevreden of Ontwikkeld, Onbaatzuchtig?
Laten we duimen voor het tweede.

Een toekomst waarbij we niet gaan knokken om de tekorten op onze aarde (water, fossiele brandstoffen, ruimte), en ons inzetten voor de zinvolle dialoog, samen delen. Waarbij aandacht voor onderwijs wereldwijd en duurzame energie opwekken wereldwijd.

Realistisch.
Dit is niet Idealistisch maar Realistisch. De grondstoffen van de aarde zijn op 21/08/2010 op, dan hebben we nog een aantal maanden in 2010 te gaan...
Er is Genoeg, wanneer we delen, ruilen, elkaar helpen! Duurzame energie gebruiken, er minder kinderen geboren worden, onze spullen hergebruiken etc. etc. etc. etc. etc. etc. etc.

Elke dag gestechel binnen de politiek, is een verloren dag. We kunnen samenwerken om ons in te zetten voor een mooie duurzame wereld.In 2010 is dat niet meer Naief, Idealistisch, en wel Realistisch.

Samen=Meer
Van 'Hebben', naar 'Zijn'

Er zijn zoveel lokale initiatieven. Het vergt soms wat moed en ook inzet.
- Iets vragen/ruilen/delen i.p.v. zelf te kopen?
- Vaker fietsen i.p.v. auto rijden.
- Lokaal voedsel kopen en letten op seizoensgroente.
- Creativiteit wanneer je een kadootje zelf maakt, ipv rommel uit de winkel.

Niet meer mee doen aan deze opgedrongen Consumptiemaatschappij. Ja zeggen voor repareer-bare spullen, hergebruik, duurzame energie. Hiervoor zet ik me graag in. Wanneer je de kranten leest, dan weet je dat we voor veel mensen al te laat zijn.
Een pessimist is een goed geïnformeerde optimist?

Optimistisch kan ik wel zijn, omdat ik zo snel ook zoveel mooie initiatieven zie onstaan. Met behulp van de huidige technologie, weten deze initiatieven elkaar te vinden.
Hoe de Media meer te bewegen, zinvolle informatie te delen, over de lange termijn ipv alleen artikelen over De Waan van de dag?

Voor tips hou ik me van harte aanbevolen.

Zo en nu de natuur in!
Vandaag is gelukkig wéér een Autoloze Niet-Winkeldag!


Godelieve Engbersen
Transition Town Tilburg

Geen opmerkingen: