GodelieveTT

Follow GodelieveTT on Twitter

Ik wil meehelpen de wereld te veranderen? Doen-denken of Doem-denken?

Ik wil meehelpen de wereld te veranderen:
Ja, en ik begin initiatieven (67%, 8 Votes)
Ja, maar ik doe mee met anderen (25%, 3 Votes)
Nee, heeft geen zin (8%, 1 Votes)
Nee, maar als anderen dat willen is dat goed (0%, 0 Votes)
Totaal stemmers: 12

"Transition Town Rotterdam: Toekomst hou je vast", heeft een Poll uitgeschreven.
Zie bovenstaande cijfers. Totaal stemmers is nog éxtreem laag, toch vind ik het interessant het eind-resultaat te lezen. Nu zijn websitebezoekers van een Transition Town initiatief-site, wellicht al redelijk goed geïnformeerd over de noodzaak 'Samen aan de slag te gaan'? 92% die wel mee wil doen, is veel? Wie gaat werkelijk aan de slag. Ontzegt zichzelf weleens iets, als vlees, vliegreizen, spullen, vanuit dit duurzaamheids-besef? Het Rentmeesterschap, zorgen voor onze Moeder Aarde, voor onze kinderen van de toekomst?

Ook ben ik wél benieuwd naar de uitkomst van deze Poll op bijv een vliegtuigsite als Cheap-Tickets, of bij een site van een 'Kékke Cool Vette' DesignWebwinkel, in een lokale Eco-winkel, of bij de ouderavond op een lagere school?

Hoe staat de duurzame vlag erbij in Nederland?
Er wordt veel zinvols over geschreven. Googel je de term 'duurzaamheid', dan volgt een Tsunami aan informatie. Waarbij de term 'duurzaamheid' tegenwoordig ook weleens misbruikt wordt. Toch zijn er al wel veel mensen actief bij allerlei op-bouwende duurzame initiatieven. Een thema wat steeds meer in de belangstelling komt is Vers-Voko's. Dit thema werd vandaag op de aanloopdag van Omslag behandeld.

Vers-Voko's.
Vandaag werd bij Omslag dus het thema VersVoko's toegelicht. Een VersVoko is een groep mensen die samen hun dagelijkse behoefte aan verse groente, fruit, en mogelijk andere voedingsproducten uit de regio inkopen. Voor consument, boer en milieu zou het mooi zjn als er meer van dergelijke lokale boer-consument-verbanden worden opgezet.

In Tilburg wordt met het initiatief, 'Goei Eete', al bij consumenten in Tilburg gepolst, hoe de wensen liggen. Meer informatie:
Doe mee met: 'Goei Eete'
http://transitiontowns.nl/archief/4965

"Goei Eete, gezond en lekker eten uit de buurt".

Deze aanloopdag vandaag werd een zeer inspirerende dag. Volgens mij gaat dit in 'Ons Tilburg' hartstikke goed lopen. Meerdere betrokkenen uit Tilburg waren op deze aanloopdag aanwezig. De BMF, Brabantse MilieuFederatie helpt ons graag mee. Op de komende dag bij BMF met brabantse Transition Town iniatieven besteden we ook aan-dacht aan dit thema.
Voel je welkom!!

Trefwoorden opgeschreven door deelnemers aan VersVoko's:
Lokaal, Weet wat je eet, Biologisch, GEZOND, Groenten, eerlijk product, Voeding, eerlijke prijs, Korte Keten, Boer.

Agenda volgt, te lezen via de website van transition Town: datum zondag 3 oktober.
Meer informatie over 'Duurzaam Buurten':
TILBURG – Onder de noemer ‘Duurzaam Buurten’ is er op zondag 3 oktober een bijeenkomst voor betrokkenen bij bestaande en nieuwe Transition Town-groepen in Midden Brabant. De bijeenkomst is van 12:00 tot 17:00 in het Natuurmuseum te Tilburg.

Tot Ziens,
Ik zeg Doe Mee! ;-)

Godelieve Engbersen -een doendenker
Twitter-informatie: GodelieveTT

Tilburg Transition Town


NB:Omslag: werkplaats voor Duurzame Ontwikkeling. En dit al sinds 1994.
Met een zeer informatief blad ZOZ; tijdschrift voor doen-denkers.

Geen opmerkingen: