GodelieveTT

Follow GodelieveTT on Twitter

'How many people can live on planet earth' - Kijktip

De hele maand oktober is de BBC-documentaire 'How many people can live on planet earth' in superkwaliteit te zien op de website van Vroege Vogels.
De beroemde natuurcineast Sir David Attenborough komt op voor de mensheid en de toekomst van de aarde en vindt dat we anders moeten gaan leven.
In 2009 maakte hij daarover de documentaire 'How many people can live on planet earth'.

Tijdens zijn carrière zag Attenborough de bevolking op aarde verdrievoudigen. Hij stelt zich dan ook grote vragen over de gevolgen van deze snelle groei. Want elke dag worden er meer dan 200.000 mensen geboren, die allemaal water, eten en een dak boven hun hoofd nodig hebben. De wereldbevolking neemt explosief toe en het rijke westen maakt een onevenredig groot deel van de water-, voedsel- en energie-voorraad op.

Experts beweren dat Britse consumenten meer dan dubbel zo veel grondstoffen ver-bruiken dan de aarde hen per individu ter beschikking stelt. Over de hele wereld zijn ecologen, demografen en sociologen het erover eens dat ons een enorme uitdaging wacht. David Attenborough vraagt zich dan ook af wat het draagvlak is van onze planeet.

Vanavond om 23:40 op Nederland 2 bij de VARA

Is dit interessant om te kijken? Misschien is het wél belangrijker te weten,
of we nu tot ons 65ste of 66ste 'moeten' werken, en wanneer de 3 dolle dagen zijn?

Er is genoeg voor iedereen, mits je een juiste definitie van genoeg formuleert.
Film wordt door een vriendin van me opgenomen.Als er ook hoopvolle scenario's geschetst worden, draaien we deze film nog een keer voor een groepje.

Godelieve
deelnemer aan de 10101 actie van de VARA (10% energie inleveren, is genoeg??).

Geen opmerkingen: